Gündem

Rus Ordusu Ukrayna’da 59 Dini Mekana Zarar Verdi

Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahelesi esnasında aralarında 3 caminin de olduğu 59 dini mekan da saldırıya uğradı.
27 Mart 2022
Kiev yakınlarındaki Yasnohorodka bölgesinde bombardıman sonucu hasar gören bir kilise. @aa

Ukrayna yetkilileri, 1 aydan beri devam eden Rusya saldırılarında aralarında 3 caminin de olduğu 59 dini mekanın saldırıya uğradığını, çoğunun da büyük zarar gördüğünü açıkladı.

Ukrayna Etnik İşler ve Din Özgürlüğü Dairesi’nden yapılan bilgilendirmede, özellikle Ortodoks kiliseleri başta olmak üzere, protestan ve katolik mabedlerinin yanı sıra sinagoglarla camilerin de saldırıların hedefinde yer aldığı ifade edildi. İlgili dairenin çevrimiçi veri tabanına göre, Moskova Patrikliğine bağlı Ukrayna Ortodoks Kilisesi’nin 42 kutsal binası hasar gördü. Zarar gören dini mekanlar arasında Ukrayna Bağımsız Ortodoks Kilisesi ile protestanlara ait 10 kilise, 3 cami ve üç sinagog bulunuyor.

Saldırıdan zarar gören dini binaların daha çok Kiev, Donetsk, Zhytomyr, Zaporizhia, Luhansk, Sumy, Kharkiv ve Chernihiv bölgelerinde olduğu belirtilirken, Ukrayna’nın doğusundaki Sievjerodonetsk kentindeki bir klinik yerleşkesinde yer alan bir Ortodoks kilisesinin tavanının bombardıman sonucu kısmen çöktüğü açıklandı.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarında dini mekanlar da zarar gördü. @aa

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş