Zekât ve Fitreleriniz İle İyiliğe Kapı Açın

Zekât ve Fitreleriniz İle İyiliğe Kapı Açın

Hasene Derneği her yıl olduğu gibi bu sene de zekât fitre kampanyasını ramazan ayında başlattı.

Hasene Derneği “Zekât ve fitre ile iyiliğe kap aç” sloganıyla başlattığı  zekât fitre kampanyasında sürdürülebilir projelere önem veriliyor. Mali bir ibadet olan zekât, Kur’an’ı Kerim’de zikredilen 8 sınıf gruba dağıtılıyor. Zekât ve fitrelerle yapılan yardımlar ramazan ayının paylaşma, dayanışma ve yardımlaşma ayı olması hasebi ile daha da katlanıyor.

Hasene Başkanı Mesud Gülbahar kampanyaya dair konuştu: “Zekât yardımlarını malum olduğu üzere Kur’an’ı Kerim’de zikredilen 8 sınıfa ulaştırıyoruz. Zekât yardımları ile sürdürülebilir projeler ortaya koyuyoruz. Önceki yıllarda başlattığımız ve desteklediğimiz projeleri zekât müşahitlerimiz yıl boyunca belli periyotlarla ülkelere giderek yapılan zekât yardımlarını yerinde gördüler; yapılan yardımların yerine ulaştığını ve gelişimini takip ettiler. İnsanların ihtiyaçlarını gidermeye, onları destekleyen projelerde yer almayı sürdürüyoruz.

Kumanya ve kurban yardımları gıda yardımları ve belli bir süre sonra hâliyle bitiyor. Zekâtlarla desteklediğimiz projelerde yeteneği olup da mağdur durumda olan ihtiyaç sahipleri için gerek iş yeri açmalarına destek, gerek üretim yapmalarına imkân sağlamak suretiyle sürdürülebilir bir desteğe katkı sağlamış oluyoruz. Amacımız zekât alan insanların birgün zekât verecek duruma gelmelerine vesile olmak, onları bu yönde desteklemek. Zekât çalışması ile gelecek nesillerin yetiştirilmesine de destek oluyoruz.”

“BALIK VERMEYİ DEĞİL, BALIK TUTMAYI ÖĞRETİYORUZ”

Dünyadaki gelir dengesizliğinin her geçen gün arttığına dikkat çeken Gülbahar, Müslümanların mâli ibadeti olan zekât ve fitre ile yardımlaşmanın arttığını ve bu gelir dengesizliğine verilecek en güzel cevabın verildiğine işaret etti. Afrika’da, Asya’da yürütülen zekât çalışmaları ile amacın, oradaki ihtiyaç sahiplerini “ihtiyaç sahibi” yani alan el olmaktan çıkarıp, veren el konumuna getirmek olduğunu söyledi. Gülbahar “Yani zekât çalışmamız balık vermeyi değil, balık tutmayı öğreten bir çalışma olarak ortaya çıkıyor.” dedi.

Gülbahar şunları ekledi: “Zekât ve fitre gibi Müslümanların mâli ibadetine aracılık etmekten ve bunları sahiplerine teslim etmekten dolayı ne kadar şükretsek azdır. Hedefimiz geçtiğimiz sene aldığımız zekât ve fitre bağışlarını geçerek, daha fazla projeye imza atmak, daha fazla gönüle ulaşmak, daha fazla iyiliğe vesile olmak, daha fazla insanı ayağa kaldırmaktır. Allah bu uğurda bizleri utandırmasın. Bu vesile ile tüm bağışçılarımızın ve gönüllülerimizin ramazan ayı mübarek olsun.”

Bağışçılar Hasene’nin  internet sayfasında (https://www.hasene.org) yer alan zekât hesaplama uygulaması ile zekâtlarını hesaplayabilir ve bağışlarını yapabilirler.