Toplum

IGMG Bölgeleri Pandemiden Sonra Kurumsal İftarlarda Buluşuyor

IGMG Württemberg Bölgesi Kurumsal İletişim ve Dış İşler Başkanlığı'nın vermiş olduğu iftar yemeğinde, çeşitli millet ve inançlardan seçkin isimler bir araya geldi.
GÖKÇE ER
21 Nisan 2022

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Württemberg Bölgesi Kurumsal İletişim ve Dış İşler Başkanlığı’nın vermiş olduğu iftar yemeğinde, çeşitli millet ve inançlardan seçkin isimler bir araya geldi. Stuttgart Piri Reis’de düzenlenen geleneksel iftar yemeğine Türkiye Cumhuriyet Başkonsolos Muavini Gamze Kaderoğlu, Bosna-Hersek Başkonsolosu Dr. Berhan Muhiç, İslamrat Başkanı Burhan Kesici, DITIB Bölge Başkanı Erdinç Altuntaş, Türk Federasyonu Stuttgart Cevdet Başbuğ, Avrupa Nizam-ı Alem Federasyonu Erol Yazıcıoğlu, kilise ve STK’lar dan temsilciler katılım sagladı.

Mainz İlahiyat Fakültesi Mezunu İmam Sadık Mermer’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda IGMG Württemberg Bölgesi Başkan Vekili Aydın Güran selamlama konuşmasında, “Ramazan ayı, Müslümanların feragat ederek kendi ihtiyaçlarını bir kenara koydukları, dini görevlere ağırlık verdikleri, toplumun her kesiminden dost ve ortaklarla oruç sofralarında buluşmalarını kutladıkları rahmet ve mağfiret ayıdır.“ diye kaydetti.

“pandemi nedeni ile sosyal temasların olmamasının Müslümanları olumsuz etkiledi”

IGMG Württemberg Bölgesi Dış İlişkiler Başkanı Kerem Erdoğan ise pandemi nedeni ile sosyal temasların olmamasının Müslümanları bilhassa ramazan ayında olumsuz etkilediğini belirtti. Konuşmanın devamında IGMG Württemberg Bölgesi Gençlik, Kadınlar ve Kadınlar Gençlik Teşkilatları’nın çalışmalarına değindi. Özellikle Württemberg Bölgesi’nin Hasene International ile beraber Ukrayna Müslümanlarına yaptığı yardım, katılımcıların begenisini topladı.

Pandemi döneminde ezanların açıktan okunmasına izni verilmesinin, Müslümanların ruhlarına merhem olduğunu da belirten Kerem Erdoğan, belediyeye bu takdir işareti için teşekkür etti.

“Geçtiğimiz iki yıl bizi kendimiz ve hakkında daha yoğun düşünmeye teşvik etmeli”

Programın devamında İslamrat Başkanı Burhan Kesici yaptığı konuşmada, “Geçtiğimiz iki yıl bizi kendimiz ve toplumdaki rolümüz hakkında daha yoğun düşünmeye teşvik etmelidir. Akraba ve tanıdıklarımızı daha sık ziyaret etmekle kalmamalı, toplum için neler yapabileceğimizi de kendimize sormalıyız.” diyerek misafirleri düşünmeye teşvik etti.

Pandemi yasaklarının kalkmasının ardından, IGMG Güney Bavyera Bölge Başkanlığı da bölge sınırları içinde faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları ile hem beraber iftar yapmak, hem de yeni Bölge Başkanı Zeki Şeker ile kurumları tanıştırmak maksadıyla iftar resepsiyonu verdi.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş