Toplum

Hasene: “Saraybosna’da İftarda Kimsenin Elini Boş Çevirmiyoruz”

Hasene Saraybosna aşevi ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine iftar çıkarıyor. Aşevinde her sene hummalı bir çalışma yürütülüyor.
22 Nisan 2022
Hasene Saraybosna aşevinde her akşam yüzlerce iftarlık hazırlanıyor.

Ramazan ayı öncesi dünyanın onlarca ülkesinde, on binlerce mazlum ve mağdura kumanya paketi ulaştıran Hasene International derneği, ramazan ayı içerisinde de yardım çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bir taraftan zekât yardımları devam ederken, diğer taraftan farklı ülkelerde toplu iftar yemekleri verilerek ihtiyaç sahiplerine ulaşılıyor. Hasene Saraybosna aşevi de ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine iftar çıkarıyor. Hasene Saraybosna aşevinde her sene hummalı bir çalışma yürütülüyor.

Her ramazan ayında ve ramazan ayının her günü, 30 gün boyunca, bu iftar yemeğini verdiklerini anlatan IGMG Balkanlar Bölge Başkanı Edin Salkoviç yürütülen çalışmayı şöyle anlattı: “Dağıtım yaptığımız kişiler Saraybosna ve çevresinde yaşayan mazlum, mağdur, yaşlı, kimsesiz, savaş mağduru insanlardan oluşuyor. Psikolojik sıkıntıları olan ve bu sebeple çalışamayan insanlar da ara ara geliyor, onlara da yemek veriyoruz. Ramazan ayı dışında da aşevimizden yemek alan ihtiyaç sahipleri var; ramazan ayı içerisinde yemek dağıttığımız kişi sayısı artıyor. Günlük iftar menüsü verdiğimiz kişi sayısı 170’e kadar çıkıyor. Hatta bize gelip yemek almak isteyenleri geri çevirmiyoruz.”

Hasene Saraybosna aşevinde ihtiyaç sahiplerinin ramazan ayının bereketini ve sevincini ziyadesiyle yaşamaları, buruk olmamaları için çorbadan tatlıya değin zengin bir iftar menüsü oluşturuldu. Menü insanların sahurda da istifade edebilmeleri için fazlaca veriliyor.

İhtiyaç sahiplerinin her akşam aşevinden iftarlarını alacaklarını bildikleri için ramazan aynı gönül rahatlığı ile geçirdiklerini söyleyen Edin Salkoviç ekledi: “Yaşlıların, kimsesiz ve yardıma muhtaç olan insanların sevincine vesile oluyoruz, onların dualarını alıyoruz. Hasene derneğine yardımlarını esirgemeyen tüm iyi kalpli bağışçılara ihtiyaç sahipleri adına teşekkür ediyorum. Allah yardımlarınızı kabul etsin.”

 

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş