Toplum

“Komşusu Açken Tok Yatan Bizden Değildir.”

IGMG Kuzey Bavyera Bölgesi IGMG Nürnberg Merkez Camii’nin yeni lokalinde iftar verdi. Pek çok davetlinin iştirak ettiği iftarda Bölge Başkanı İsmail Satır İslam’ın darda kalana yardım prensiplerine dikkat çekti.
24 Nisan 2022

Kuzey Bavyera Bölgesi kurumsal iftar programına T.C. Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz, IGMG Genel Merkez Teşkilatlanma Başkan Yardımcısı Mehmet Ateş, DİTİB Kuzey Bavyera Eyalet Birliği Başkanı Uğur Cankurt ve ekibi, Proteston Klisesi, Müsiad ve farklı milletlere ait bir çok sivil toplum kuruluşu ve camilerin temsilcileri katıldı.

Bölge Başkanı İsmail Satır konuşmalarında şunları dile getirdi: “Komşusu açken tok yatan bizden değildir. buyuran bir Peygamberin ümmetiyiz biz. Dini, dili, ırkı ne olursa olsun biz başkalarından da mesulüz. Hele de evini barkını terk etmek zorunda kalmış insanlara karşı ayrı bir mesuliyetimiz vardır. IGMG merkez, bölge ve şube teşkilatlarımız ‘Medine’nin ensarı’ bilinciyle yine bu ramazanda da gerek mültecilere gerekse diğer yardıma muhtaçlara iftarlar vermeye, dertleriyle dertlenmeye devam ediyor. Bu minvalde Ukrayna’dan gelen sığınmacılara kapılarını açan, onları misafir eden başta Köln ve Berlin olmak üzere tüm bölgelerimize ve yöneticilerimize canı gönülden teşekkür ediyorum.”

IGMG Merkez Teşkilatlanma Başkan Yardımcısı sayın Mehmet Ateş bey bu Pandemi döneminde birlik ve beraberliğin önemine değindi.

“GELECEĞE UMUTLA BAKILMASI GEREKİR.”

Başkonsolos Serdar Deniz ise konuşmasında “Yepyeni dünya kurulduğunu ve yeniliklere karşı hazırlıklı olmalıyız. Türk Toplumu olarak geleceğe umutla adım atmaya yönelik beklentilerimiz boşa çıkmayacaktır. Geleceğe umutla bakılması gerekir.” dedi. “Güzel ahlakın en fazla idrak edildiği ve fazlasıyla yaşandığı ayın ramazan ayıdır.” diyerek ramazan ayının önemini vurguladı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş