Toplum

Hasene, Kırgızistan’da 2500 Kişilik İftar Verdi

Hasene uluslararası insani yardım derneği Kırgızistan’ın Başkenti Bişkek’te bulunan İmam Sarahsi Camii’nde 2500 kişiye iftar verdi.
29 Nisan 2022
Hasene KKırgızistan İftarı, İmam Sarahsi Camii'nde verildi.

Hasene insani yardım derneği, Kırgızistan Başkenti Bişkek’te bulunan İmam Sarahsi Camii’nde 2500 kişinin katıldığı iftar yemeği verdi. İftar, Menar Kırgızistan Derneği ile birlikte organize edildi.

İftara Manas Üniversitesinin öğrencileri, yetim çocuklar, cami etrafında oturan yoksul aileler ve cami cemaati iştirak etti. İftara katılanlar davetten çok memnun kaldıklarını belirterek emeği geçenlere ve hayırseverlere teşekkür etti.

Menar Kırgızistan Derneği Başkanı Sanjar Altymshev Camia’ya şunları anlattı: “Hasene Derneği bu sene dört defa yardımda bulundu. Kış acil yardım programı ile binlerce aileye kış yardımı yapıldı. Daha sonra yetimler buluşması yapıldı. Düzenli olarak baktığımız 70 yetim çocuğa aylıklarının yanı sıra battaniye, gıda ve çeşitli hediyeler verildi. Ramazan için kumanya kampanyası dağıttık ve şimdi de 2500 kişiye iftar verdik.” Avrupa’dan bu bağışları gönderen herkese teşekkür eden Altymshev, Kirgisiztan’dan selam ve dualar gönderdiklerini ifade ederek tüm Müslümanların bayramını tebrik etti.

 

Dernek çalışanı ve iftar programını organize işlerini yapan Bektemir Uulu ise “İftar sofrasına bağışta bulunan tüm Hasene bağışcılarından Rabbim razı olsun. Belki kendileri fakirleri sofralarına çağırma imkânı olmadı, fakat ihtiyaç sahiplerine iftara katkıda bulunarak onlar ikram ettiler. Ayrıca Hasene derneği Kırgızistan’da bizleri yalnız bırakmadılar. Şimdiden biz Kurban hazırlıklarına başladık bile. Kardeşlerimizin kurbanlarını her yıl olduğu gibi bu senede bekliyoruz.” dedi.

Kirgisiztan’ın en büyük camisi olan Bişkek Merkez İmam Sarahsi Camii 2012 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yaptırıldı.

Hasene’nin desteklediği Kırgızistanlı bir yetim kız çocuğunun resmi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş