Taliban Afganistan’da Bugün Ramazan Bayramı Kutladı

Afganistan’ın yönetimini elinde bulunduran Taliban, dün akşam Ramazan bayramını ilan etti. Bu sabah da bayram namazı kılındı.

Afganistan’da bugün Ramazan bayramı kutlandı. Ülkenin yönetimini elinde bulunduran Taliban (Afganistan İslam Emirliği) dün akşam Ramazan ayının bittiğini ve Pazar günü Şevval ayının biri olduğunu açıkladı.

Taliban lideri Heybetullah Ahunzade Bayram namazını Kandahar kentindeki musallada (Iydgah camii) kıldırdı. Afganistan’ın Diğer kentlerinde de bayram namazları kılınmasına rağmen bazı Müslümanların bayramı yarın idrak edecekleri bildiriliyor.

ŞAŞIRTICI İLAN

Afganistan akşam şaatlerinde önce Ramazan hilalinin görülmediğini, dolayısıyla bayramın pazartesi günü olacağını ilan etmiş olmasına rağmen Afganistan İslam Emirliği Yüksek Mahkeme ve Hilal Komitesi daha sonra Ramazan bayramını Pazar günü olarak ilan etmişti.

Bu arada Batı Afrika ülkelerinden Mali ve Nijerya’da da bugün Ramazan Bayramı ilan edildi.

IGMG Din İstişare Kurulu dün yaptığı açıklamada Hilalin görülmediğini dolayısıyla Ramazan ayının 30’a tamamlanacağını açıklamıştı.

Suudi Arabistan ve Türkiye başta olmak üzere İslam dünyasının çok büyük bir bölümü Ramazan bayramını yarın idrak edecek.

Afganistan İslam Emirliği Yüksek Mahkemesinin Ramazan bayramı ilanı