Gündem

Ramazan Bayramınız Mübarek Olsun

2022 yılı Ramazan bayramı, bayram namazı kılınarak başladı. IGMG Genel Başkanı Ergün bir tebrik yayımlayarak “Bayram dualaşmaktır, dayanışmaktır.” dedi.
02 Mayıs 2022
Bayram namazı Kudüs'teki Mescid-i Aksa'da kılındı. @shutterstock

İslam dünyasının çok büyük bir bölümü Bayram namazı kılarak, 2022 Miladî, 1443 Hicrî Ramazan bayramını idrak etti.

Tüm dünyada Müslümanlar, namazı kılar kılmaz, sevinç ve muhabbet günleri olan bayramlardan bir bayram olan bugün namaz sonrasında ilk iş olarak, aile ve komşu büyüklerini ziyaret ederek hayır duası aldı.

Almanya’nın Köln kentindeki Müslümanlar Bayram namazını IGMG Fatih Camii’nde kıldı.

IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün bir bayram mesajı yayımlayarak “Bayram insanlığın selameti için dualaşmaktır, dayanışma göstermektir. Bayramın bu fonksiyonu günümüzde daha da önem kazanmış durumdadır.” dedi.

Kemal Ergün daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bayramların dayanışmayı ve kardeşliği pekiştirme fonksiyonu çok önemlidir. İslam âlemi olarak bu müstesna günlerde camilerimizde birbirimizle kucaklaşırken hem birbirimizin hem de darda olan bütün mazlumların selameti için dualar ederiz. Baskı ve zulmün coğrafya fark etmeksizin gitgide yaygınlaştığı, milyonlarca masum insanın artık ya çatışmalar arasında yaşam mücadelesi verdiği ya da ülkesini terk etmek zorunda kaldığı bir ortamda bu dayanışma atmosferi muhakkak daha da önem kazanmış durumdadır.

Bu duygu ve düşüncelerle İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, kuşandığımız güzel hasletlerin daim olmasını diliyorum.”

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş