Gündem

Hollanda’daki Müslümanlar: “Ramazan Bayramının Adı, Suikerfeest Değil, İydu’l Fıtr”

Hollanda'daki Müslümanlar Ramazan Bayramı için resmi olarak Şeker Bayramı anlamına gelen 'Suikerfeest' değil, Eid al Fitr isminin kululanılmasını isteyecek.
03 Mayıs 2022

Hollanda’daki Müslümanlar, Adalet Bakanlığından, Ramazan Bayramı adının resmi olarak kullanımında “Şeker Bayramı”nın Hollandaca karşılığı olan ‘Suikerfeest’ isminin kullanılmamasını isteyecek. Hollandalı Müslümanlar bunun yerine Müslümanlar arasında ağırlıklı olarak kullanılan İydu’l Fıtr isminin kullanılmasını isteyecekler.

Hollanda Adalet ve Güvenlik Bakanlığı ile Haziran ayı ortasında yapılacak olan görüşmede Ramazan Bayramı için, Müslümanlar arasında yaygın olan ismin kullanılması ya da en azından daha fazla bu şekilde kullanılması istenecek.

nu.nl haber sitesinin haberine göre Hollanda Müslümanlar ve Devlet Arası İletişim Organı (CMO) Başkanı Muhsin Köktaş, Şeker Bayramı isminin Ramazan’ın ruhu ile bağdaşmadığını ifade etti.

Müslümanlar ve Devlet Arası İletişim Organı (CMO), Ramazan Bayramı’nı en iyi İydu’l Fıtr yani Avrupa dillerindekin yazılımı ile Eid al Fitr ismi ifade edildiğini belirtti.

Hollanda Sosyal İşler ve İstihdam Bakanı Karien van Gennip Nisan ayındaki bir iftar yemeğinde İydu’l Fıtr ismini kullanmıştı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş