Gündem

Avrupa Birliği Rusya’ya Yeni Yaptırımlar Planlıyor

Avrupa Birliği, Rusya bankalarının SWIFT sisteminden çıkarılması ve Rusya’dan petrol ve ürünlerinin ithalatının yasaklanmasını da içeren yeni yaptırımlar planlıyor.
04 Mayıs 2022
Rusya'nın Ukrayna saldırıları devam ederken savaşın en çok etkilediği Mariupol'den çıkamayan siviller, yaşam mücadelesi veriyor. @aa

Avrupa Birliği (AB), Ukrayna’ya savaş açan Rusya’ya ekonomik yaptırım planı üzerinde duruyor. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, yeni yaptırımların 6. yaptırım paketi olduğunu açıkladı.

Bankalar SWIFT’ten Çıkarılacak

Rusya’ya uygulanacak yaptırımlar arasında Rusya’nın en büyük bankası olan Sberbank ile diğer iki büyük bankanın SWIFT’ten çıkarılması da yer alıyor.

Bu arada, Buça’da savaş suçları işleyen ve Mariupol şehrinin kuşatılmasından sorumlu yüksek rütbeli subayları ve diğer kişiler de yaptırım listesine eklenecek.

Rusya’dan Petrol Yasaklanacak

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen tarafından açıklanan yaptırımlar listesine Rusya’dan petrol ithalinin de yasaklanması yer alıyor. Ancak, von der Leyen de bu kararın kolay olmayacağını kabullenirken, “Deniz ve boru hattıyla taşınan ham ve rafine Rus petrol ürünleri için tam bir ithalat yasağı”nı gündeme getirdi.

Yaptırımlar, AB’ye üye ülkelerin onaylaması durumunda yürürlüğe girecek.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş