Gündem

Almanya İçişleri Bakanı Faeser, Alman İslam Konferansı’nı Devam Etmek İstiyor

Almanya Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, "toplumsal birliktelik için önemli" dediği Alman İslam Konferansı’nı (DIK) devam ettirmek ve canlandırmak istediğini açıkladı.
09 Mayıs 2022
Almanya Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Alman İslam Konferansını devam ettiricieğini açıkladı. @shutterstock

Almanya Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Alman İslam Konferansı’nı (DIK) devam ettirmek ve canlandırmak istediğini açıkladı.Yeni federal hükûmet ve şahsen kendisi için Almanya‘daki Müslümanların yaşamının büyük önem taşıdığını ifade eden Bakan Faeser, bu nedenle Alman İslam Konferansı’nı (DIK) Müslümanlarla diyalog için merkezi bir forum olarak daha da geliştirmek ve canlandırmak istediğini bildirdi.

Alman İslam Konferansı’nın “devletin Müslümanlarla diyaloğu için merkezi forum” olduğunu söyleyen Federal İçişleri Bakanı Faeser ayrıca DIK’in “toplumsal kaynaşmaya önemli bir katkı” yaptığını da vurguladı.

Bakan Nancy Faeser, Almanya’da birçok Müslüman’ın düşmanlık yaşadığını hatırlattığı açıklamasında DIK ile, Almanya’daki Müslümanların ve İslam’ın Alman toplumunun doğal bir parçası olduna dikkat çekildiğini söyledi.

Bu arada Almanya İslam Konseyi Başkanı Burhan Kesici, Alman İslam Konferansı’nın devam ettirilmesi kararını memnuniyetle karşıladı.

Kesici, İslam Konferansı’nın Müslümanlar ile çoğunluk toplumu arasındaki ilişkiyi “güçlendirmesi ve iyileştirmesini” umduğunu söyledi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş