Toplum

UKBA Avrupa’daki Mezarlıkları Ziyaret Programları Düzenledi

UKBA Cenaze Yardımlaşma Derneği, Ramazan Bayramı öncesinde Avrupa’daki Müslüman mezarlıklarını ziyaret programları düzenledi.
10 Mayıs 2022

UKBA Cenaze Yardımlaşma Derneği, Avrupa’da bulunan Müslüman mezarlıklarını ziyaret programları düzenledi. Ramazan Bayramı öncesinde Arefe günü düzenlenen mezarlık ziyaretlerinde, mezarlıklarda medfun olanlar için dua edildi, Kur’an-ı Kerim okundu.

Bremen’de Mercedes Mezarlığı olarak bilinen ve Bremen’in Osterholz mahallesinde bulunan Müslüman Mezarlığı ziyaret programına UKBA Cenaze Yardımlaşma Derneği Başkanı Dr. Mustafa Uyanık da katıldı.

Almanya’da Köln, Stuttgart, Nürnberg ve Berlin’in yanı sıra Doğu Fransa, Belçika ve Londra Müslüman mezarlıklarında da ziyaret programları yapıldı.

Bremen Mezarlık Ziyareti

Bremen ziyaret programında bir konuşma yapan Mustafa Uyanık “Bir belde camilerin ve mezarlıkların olması o beldede İslam toplumunun varlığının bir belgesidir.” dedi ve İslam dünyasında yaygın olan Arefe günü mezarlık ziyaretlerinin artık Avrupa ülkelerinde de yerleşerek bu geleneği yaşatmak istediklerini açıkladı.

Ziyarette IGMG Bremen Bölge Başkanı Ekrem Kömürcü de yer aldı. Ekrem Kömürcü ziyaretçilere mezarlık hakkında bilgi verdi. “1973 yılında açılan bu mezarlık o dönemlerde hasıl olan mecburiyet sonrasında açıldı.” diyen Bölge Başkanı Kömürcü, şimdi ise definlerin Müslümanların buraya defnedilmeyi tercih ederek gerçekleştiğini söyledi.

Bremen Mezarlık Ziyareti Programını sunan IGMG Bremen Bölgesi Hac-Umre ve UKBA sorumlusu Adem Sevgi de Arefe günü, Müslümanların, geçmişlerini anmak, geçmişleri anarak, gelecekte kendi başlarına geleceklerin hesabını yaparak, kabirleri ziyaret ettiğine dikkat çekti.

Kur’an-ı Kerim okunduğu ve duaların yapıldığı mezarlık ziyaretinde Nail Çoşkun hoca da kabir ziyaretlerinin adabı konusunda bilgi verdi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş