Dünya

Hindistan’da 1000’den Fazla Camide Ezanın Sesi Kısıldı

Hindistan’daki Müslümanlar, başörtüsü yasağı, işyeri ve dükkanların polis denetiminde yıkılmasından sonra şimdi de camilerde ezan seslerinin kısılması baskısı ile karşı karşıya kaldı.
11 Mayıs 2022

Hindistan’daki ırkçı yönetimler, okullardaki başörtüsü yasağı, suçla itham edilen Müslümanların evlerinin ve işyerlerinin yıkılmasından sonra şimdi de 1000’den fazla camide ezan sesini kıstırdı.

Ezan sesinin kısılması Maharaştra eyaletinin Bombay (Mumbay) kentindeki 1000’den fazla camide başladı. Eyaletteki camilerde ezan seslerinin kısılmasını Hindistan Yüksek Mahkemesi de onayladı. Yüksek Mahkeme, ezan sesinin tamamıyla kısılmasını reddetti, ancak, meskun ve iş yerleri alanlarında bulunan camilerde 55 desibelden yüksek sesle ezan okunmamasını yasakladı.

Yüksek Mahkemenin kararından sonra, ırkçı gruplar, camileri kontrol ederek pek çok cami hakkında suç duyurusunda bulundu. Bir grup Müslüman ise protesto amaçlı sokaklarda ezan okudu.

Ezan sesi kısılması hareketini yürüten ırkçı Maharashtra Navnirman Sena (MNS), yasağın tüm eyalette uygulanması için çalışacağını açıklarken, pek çok ırkçı da camilere hücum ederek hopörleri söktü.

Hindistan’ın Maharaştra eyaletinde 10 milyon Müslüman yaşıyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş