Toplum

Almanya’da Aylık 4000 Euro’dan Az Kazananlara “Sosyal İklim Ödeneği” Verilecek

Almanya Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil, aylık brüt geliri 4000 Euronun altında olan vatandaşlara, “sosyal iklim ödeneği” adı altında sosyal yardım ödemesi üzerinde çalışıyor.
30 Mayıs 2022
Almanya'da aylık brüt geliri 4000 Eurodan az olanlara "Sosyal İklim Ödeneği" verilecek. @shutterstock

Almanya Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil, dar ve orta gelirliler için “sosyal iklim ödeneği” isimli bir yeni sosyal yardım ödemesi planlıyor.

Plana göre, aylık geliri brüt 4.000 Euro’nun altında olan bekarlara ve 8.000 Euro’nun altında olan evli çiftlere “sosyal iklim ödeneği” verilecek. Sosyal iklim ödeneğinin ne kadar olacağı üzerinde henüz bir miktar belirlenmiş bulunmuyor. Ancak bakanlık, iklim ödeneğinin kişi veya kişilerin gelir durumuna göre azalacağını veya çoğalacağını öngörüyor.

Sosyal Tazminat Olacak

Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil, medyaya yaptığı açıklamada, yüksek gelirlilerin de enflasyon ve fiyat artışlarından etkilenmelerine rağmen, gelirlerinin yüksekliği sebebiyle geçimlerini sürdürebildiğini, buna karşılık dar ve orta gelirlilerin büyük sıkıntı yaşadığını söyledi. Bakan Heil, “sosyal tazminat” ödeneği dediği ödemelerin pahalılaşan hayat şartlarına bir cevap olmak üzere dar gelirlilerin geçimine yardımcı olacağını söyledi.

Teknik olarak mümkün olması hâlinde 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren, dar ve orta gelirlilere verilmesi planlanan “sosyal iklim ödeneği” koalisyon ortakları arasında tartışma konusu oldu.

Hür Demokrat Parti’li (FDP) Federal Maliye Bakanı Christian Lindner’in sosyal iklim ödeneğine itiraz ettiği bildirildi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş