Toplum

Almanya Tarım Bakanlığı’ndan Vatandaşı Sevindirecek Talep: KDV Kaldırılsın!

Almanya Tarım Bakanlığı, meyve, sebze ve baklagillerle alakalı KDV’nin kaldırılması yönünde talepte bulundu. İktisatçılar bu talebe destek verdi.
08 Haziran 2022
@aa

Almanya’da gıda sektöründe fiyatlardaki durdurulamayan artışa yönelik çözüm önerileri gelmeye devam ediyor. Son olarak Tarım Bakanı Cem Özdemir, belirli gıdalardan KDV’nin kaldırılması talebi geldi. Söz konusu uygulamanın yürürlüğe girmesi durumunda belirli meyve, sebze ve baklagillerin kapsayacağı belirtildi.

“Bu talep hızlı bir şekilde uygulamaya geçirilebilir”

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Alman Ekonomi Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Marcel Fratzscher, “Sebze ve meyve gibi temel ihtiyaç kapsamındaki belirli ürünlere yönelik uygulanacak olan KDV muafiyeti, sosyal anlamda mantıklı, iktisadi anlamda makul.” diye kaydetti. Böyle bir uygulama insanlara faydalı olur. Ayrıca, “Bu talep hızlı bir şekilde uygulamaya geçirilebilir.” diye ekledi.

KDV Muafiyeti

KDV muafiyeti daha önce nisan ayında gündeme gelmişti. O tarihten beri gıda sektöründeki fiyat artışları devam etti. Almanya Federal İstatistik Kurumu tarafından açıklanan son verilere göre gıda fiyatları geçtiğimiz aya göre yüzde 8,6 artış gösterdi. Enflasyon oranı ise bu dönemde yüzde 7,4 olarak göze çarptı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş