Toplum

Almanya ve Fransa’da Benzin Fiyatları Durmak Bilmiyor

Almanya ve Fransa başta olmak üzere Avrupa ülkelerinde benzin fiyatları durmak bilmiyor. Almanya’da mazotun fiyatı yine 2 Euroyu geçti.
10 Haziran 2022
Almanya'da benzin fiyatlarındaki artış durdurulamıyor. @shutterstock

Almanya ve Fransa’da benzin fiyatları yeniden tırmanışa geçti. Almanya’da vergi indirimi yapılmasına rağmen, 1 Haziran’dan itibaren yükselen dizel fiyatları 2 Euro’nun üzerine çıktı.

Almanya’daki akar-yakıt fiyatlarını izleyen Alman Otomobil Kulübü ADAC, 1 Haziran tarihinde dizelde toplan 16.7 Cent vergi indirimi yapılan dizelin 2.007 Eurodan satılmaya başlandığını açıkladı. Vergi indirimi öncesinde dizel fiyatları 2.047 Euro idi. Bu fiyatlara göre 16,7 centlik indirim hiç bir etkisi olmadığı ortaya çıkıyor.

Benzin İndirimi De İşe Yaramadı

Almanya hükümeti benzin vergisinde de litre başına toplam 35 Cent indirim uygularken, bu indirim de benzin fiyatlarına yansımadı. Benzin fiyatları da litre başına 1.948 Euroya çıkmış bulunuyor.

Benzin Fransa’da Yükselişte

Öte yandan pompada indirimin gerçekleştirildiği bir diğer ülke olan Fransa’da da akaryakıt ücretlerindeki yükseliş sürüyor.

Yayınlanan resmi rakamlara göre, hükümet tarafından pompada uygulanan indirime rağmen benzin fiyatı 2 Euronun üzerine çıktı.

Ekolojik Geçiş Bakanlığı’nın açıkladığı rakamlara göre, süper kurşunsuz 95 böylece geçen hafta litre başına ortalama 2.1012 Euroya ulaştı ve kurşunsuz 95-E10 2.0660 Euroya yükseldi. Bu iki yakıt türü Mart ayından bu yana ortalama 2 Euroyu geçmemişti.

Fransa’da akaryakıt fiyatlarında, hükümet tarafından uygulamaya konulan ve Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un uzatılacağını duyurduğu litre başına 18 centlik indirim de dikkate alınıyor.

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş