Gündem

Fransa’da Yine Bir Cami Kundaklandı

Fransa’da Müslümanlara ve camilere kaşı yapılan saldırılar durmuyor. Son olarak Rennes kentinde bir cami kundaklandı.
14 Haziran 2022
Rennes'de bir cami kundaklama sonucu yandı.

Fransa’nın Rennes kentindeki Maurepas Camisi, kundaklama sonucu çıktığı sanılan yangında hasar gördü.

Yerel basındaki haberlere göre, pazar günü akşam saatlerinde caminin bahçesinde depo olarak kullanılan kulübelerde yangın çıktı.

İtfaiye ekiplerince söndürülen yangın sonucu camide hasar oluştu. Olay sonrasında Rennes Savcılığı, kundaklama şüphesiyle soruşturma başlattı.

Fransa’da İslamofobik saldırılarda son yıllarda artış dikkat çekiyor.

Fransa yönetiminin, Ağustos 2021’de kabul ettiği ve Müslümanların hayatına müdahale ettiği, onları ötekileştirdiği gerekçesiyle eleştirilen “ayrılıkçılıkla mücadele” yasasıyla birlikte Müslümanlara ve cami ile mescitlere yönelik saldırılar artış göstermeye başladı.

Ayrıca, ülkede 2 Mart’ta yayımlanan bir raporda, Şubat 2018’den Ocak 2022’ye kadar 25 bine yakın cami, okul, dernek ve iş yerinin kontrol edildiği, aynı dönemde 20’den fazlası cami olmak üzere bu kuruluşların 718’inin kapatıldığı belirtilmişti.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş