Gündem

Avrupa Kavrulacak: Haftasonu 43 Dereceye Kadar Sıcaklık Bekleniyor!

Avrupa’nın, İspanya başta olmak üzere, çeşitli ülkelerinde haftasonu 43 dereceye kadar sıcaklık bekleniyor.
15 Haziran 2022
@Shutterstock

Avrupa’nın başta İspanya olmak üzere, Fransa ve Almanya gibi çeşitli ülkelerinde sıcaklığın yüksek seviyelere tırmanması bekleniyor. Buna göre İspanya’da sıcaklığın 43 derecelere kadar çıkması öngörülüyor.

Fransa’da sıcaklık 40 dereceye kadar ulaşacak

Fransa’da da hafta sonu yüksek hava sıcakları söz konusu. Ülkenin güneyinde sıcaklıkların 40 dereceye kadar ulaşabileceği belirtildi. Hükûmet vatandaşları dikkatli olmaya davet etti. Hükümet Sözcüsü Olivia Gregoire, evsiz ve yaşlı kişilerle ilgili önlemler alındığının altını çizdi.

Almanya’da sıcaklık 35 derece olacak

Almanya’da ise haftaya hava sıcaklıkları hafta başında 20 derecelerde seyrederken, hafta sonuna doğru sıcaklığın artacağı kaydedildi. Buna göre Almanya’nın birçok bölgesinde sıcaklıklar 37 dereceye kadar ulaşacak.

“ani ölüm riskleri söz konusu olabilir”

Buna göre başkent Berlin’de Pazar günü itibariyle 37 derece sıcaklık bekleniyor. Nürnberg kentinde Sağlık Dairesi’nden yapılan açıklamada “Alman Meteoroloji Dairesi’nin öngördüğü hava sıcaklıklarına ulaşılması durumunda, ani ölüm riskleri söz konusu olabilir.” diye kaydetti.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş