Gündem

Brüksel’de Helal Kesim Yasağı Oylaması Cuma Günü Belli Olacak

Belçika’da helal kesim yasağı, Brüksel Başkent Bölgesi Parlamentosu’nda cuma günü milletvekilleri tarafından oylanacak.
15 Haziran 2022
@aa

Belçika’da Flaman ve Valon bölgelerinden sonra başkent Brüksel’de de helal kesim yasağı gündemde. Brüksel Yerel Parlamentosu yasağı 17 Haziran Cuma günü yapacağı oturumda oylayacak.  Belçika İslam Temsil Kurumu Başkanı Mehmet Üstün Brüksel Bölgesinide getirilmek istenen helal kesim yasağı ile ilgili olarak Camia Haber’e açıklama yaptı.

“İki parti yasağı Brüksel’e getirmek istiyor”

“Belçika’da iki parti, söz konusu helal kesim yasağını Brüksel’e de getirmek istiyor.”  diyen  Mehmet Üstün,  hazırlanan yasa taslağına karşı Müslümanlarla Yahudilerin birlikte çeşitli kampanyalar yürüttüğünü söyledi. Üstün ” Son olarak bir imza kampanyası düzenlendi ve bu kampanyaya 127 bin kişi imza attı. Bu yasağın kabul edilemeyeceğini imza kampanyası ile ortaya koymuş olduk.” şeklinde konuştu.

“Yasağın reddedileceğini düşünüyoruz”

Cuma günkü oylamayla alakalı da konuşan Üstün, “Büyük bir merakla bekliyoruz. Kabul edilmesi durumunda Brüksel’de helal et kesme imkânı tamamen ortadan kalkacak. Bu, yurt dışından et ihtal etmek anlamına gelir ki bu büyük bir belirsizliğe meydan verir. Yasağın sağ duyulu milletvekilleri tarafından reddedileceğini düşünüyoruz.” diye ekledi.

“dini özgürlükler anayasanın teminatı altında”

Üstün son olarak, dini özgürlüklerin anayasanın teminatı altında olduğunu belirtirken, bir grubun hayvan dostluğu adına helal kesimi yasaklamak istemesinin bir mantığının olmadığını vurguladı. Bu kesimi yapan dinlerin hayvanlarla ilgili hiçbir sorunu olmadığının altını çizdi.

127 bin imza parlamentoya sunulmuştu

Başkent Brüksel’de son olarak gündeme alınan helal kesim yasağına karşı başlatılan imza kampanyasında 127 bin imza toplanışmış ve bu imzalar Müslüman ve Yahudilerin temsilcilerince söz konusu parlamentoya sunulmuştu.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş