Gündem

Almanya’da Müslüman Kadınların Uğradığı Ayrımcılığa Dikkat Çekildi

Almanya'nın Köln ve Bergkamen kentlerinde "Değiştirebilirsin" temasıyla düzenlenen sokak etkinliklerinde, Müslüman kadınların sokakta, iş yerinde, kurumlarda ve daha birçok alanda karşılaştığı ayrımcılıklara dikkat çekildi.
19 Haziran 2022
Bergkamen ve Köln'de yapılan aksiyon büyük ilgi gördü.

Almanya’da tarihî Köln Dom Katedrali önünde ve Bergkamen kentinde 18 Haziran Cumartesi günü yapılan sokak aksiyonunda,  konuya ilişkin el ilanları dağıtıldı, Avrupa’da son dönemde başörtülü Müslüman kadınlara yönelik artış gösteren ayrımcılık ve maruz kaldıkları İslamofobik saldırılar anlatıldı.

“Değiştirebilirsin”

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Kadınlar Teşkilatı ve Kadınlar Gençlik Teşkilatı tarafından düzenlenen etkinlikte, özellikle başörtüsü takan birçok Müslüman kadının, sosyal yaşamda, iş ve okul hayatında ve kurumlarda ayrımcılık ve İslamofobiden dolayı zorluklar yaşadıkları ifade edildi. Başörtülü Müslüman kadınlara yönelik giderek artan bu ayrımcılık ve ırkçı saldırılara karşı toplumsal dayanışma çağrısında bulunularak, Müslümanların da bu ülkenin bir zenginliği olduğu vurgusunda bulunuldu. Toplumsal kabul ile kadınların maruz kaldığı bu ırkçı ve ayrımcılığı “Değiştirebilirsin” dendi.

Ruhr-A Bölgesi Kadınlar Teşkilatı Kurumsal İletişim Başkanı Medine Ünlü, “Çok güzel bir aksiyon gerçekleştirdik, bizlere de birçok şey katan bir çalışma oldu. Çok verim aldık, bu aksiyonların önemini yerinde görmek de aksiyonda görev alan arkadaşlarımız için çok iyi oldu. İnşallah bu önemli çalışmayı gelecek sene daha çok şubemizde yapmayı istiyoruz.” dedi.

Etkinlik gelecek  hafta ve aylarda Almanya’nın yaklaşık 35 farklı noktasında  yapılacak. 2023 yılında ise Avrupa’daki diğer ülkelerde de düzenlenmesinin planlandığı belirtildi.

 

IGMG Genel Başkanı Köln’deki aksiyon standını ziyaret etti.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş