Toplum

Avrupa’dan Sıla Yoluna Çıkacaklar Dikkat: İşte Ülke Ülke Benzin Fiyatları!

Avrupa’dan sıla yoluna çıkacakları yakından ilgilendiren güzergahtaki benzin fiyatları konusunu araştırdık. İşte ülke ülke benzin ve mazot fiyatları.
23 Haziran 2022
@Facebook

Avrupa ülkelerinde yaşayan Türkiye kökenlilerin sabırsızlıkla beklediği sıla yoluna sayılı saatler kaldı. Karayoluyla gidecek vatandaşları yolculuk öncesi en çok ilgilendiren konu ise şüphesiz güzergah üzerinde bulunan ülkelerdeki benzin fiyatları. Camia Haber okuyucuları için Almanya, Avusturya, Macaristan Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan ve son olarak Türkiye’deki benzin fiyatlarını araştırdı.

Dizel benzinden daha pahalı

Mevcut durumda ortalama olarak dizel fiyatları Almanya’da 2,05 Euro, Avusturya’da 2,07 Euro, Slovenya’da 1,84 Euro, Macaristan’da 2,06, Hırvatistan’da 1,84 Euro, Sırbistan’da 1,78 Euro, Bulgaristan’da 1,74 Euro olarak göze çarpıyor.

benzin daha tasarruflu

Benzinde ise genel manada biraz daha düşük fiyat söz konusu. Buna göre yine ortalama olarak Almanya’da benzin fiyatları 1,89 Euro, Avusturya’da 2,09 Euro, Slovenya’da 1,75 Euro, Macaristan 1,97 Euro, Hırvatistan’da 1,82 Euro, Sırbistan’da 1,68 Euro, Bulgaristan’da ise 1,69 Euro olarak dikkat çekiyor.

En ucuz benzin Türkiye’de

Dikkat çeken bir diğer detay ise Türkiye’de benzin ve mazot fiyatlarının güzergahtaki ülkelere göre daha ucuz olması. Buna göre Türkiye’deki benzin fiyatları ortalama olarak Euro’ya çevrildiğinde 1,51 Euro, mazot fiyatları ise 1,65 Euro olarak göze çarpıyor.

Macaristan’da yabancılara yüzde 40 zam

Öte yandan Macaristan’da yurt dışı plakalı araçlarda mevcut benzin ve mazot fiyatlarına yaklaşık yüzde 40’lık bir zammın eklendiği kaydediliyor. Buna göre vatandaşlar Macaristan’da 2,50 Euro’yu aşan benzin fiyatlarıyla karşılaşabilir.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş