Toplum

Viyana’da Müslüman Gençlerden “Acil Kan Bağışı” Çağrısına Destek

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Müslüman gençler, Kızıl Haç’ın “acil kan bağışına intiyaç var” çağrısına duyarsız kalmayarak kan bağışında bulundu.
RAMAZAN KOÇ
23 Haziran 2022
@Camiahaber

Viyana İslam Federasyonu (IFW) Gençlik Teşkilatı 15 Haziran 2022 tarihinde Kızıl Haç’ın (Rotes Kreuz) “acil kan bağışına intiyaç var” çağrısına duyarsız kalmayarak kan bağışında bulundu.

“kan bağışında bulun, hayat kurtar”

Bağışçılar, 4. Viyana’da bulunan kan bağış merkezinde buluşarak “kan bağışında bulun, hayat kurtar” sloganıyla ihtiyaç sahiplerine umut olmak için hazır bulundular. Kızıl Haç çalışanları yoğun ilgiden dolayı IFW Gençlik Teşkilatına teşekkür ederek, Avusturya’da her 90 saniyede bir kişinin kan konservesine ihtiyaç duyduğunu ve bunun günlük nerdeyse bin konserve kana tekabül ettiğini söyleyerek tüm Avusturya halkını kan bağışı yapmaya davet ettiğini söyledi.

“Kim bir kimsenin hayatını kurtarırsa, bütün insanları kurtarmış gibidir”

Kan bağışında bulunan IFW Gençlik Teşkilatı Başkanı Enes Pek, “Bizim yaptığımız bütün çalışmalarımızda olduğu gibi geleneksel hale getirdiğimiz bu çalışmamızı da ayet ve hadislere dayalı olarak gerçekleştirdik. “Kim bir kimsenin hayatını kurtarırsa, bütün insanları kurtarmış gibidir” ayeti bu aksiyonumuzun temelini oluşturmuştur“ dedi.

IFW Gençlik Teşkilatı geçen sene startını verdiği kan bağışı aksiyonun bu sene ikincisini gerçekleştirdi.(c)

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş