Dünya

Afganistan’daki Depremde Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 1100’ü Geçti

Çarşamba günü Afganistan’da meydana gelen depremde yüzlerce ev yıkıldı, vefat edenlerin sayısı 1100’ü geçti. Hâlâ enkaz altında kalanlar var.
24 Haziran 2022
Afganistan'da meydana gelen deprem sonucu yüzlerce ev yıkıldı. @aa

Yaklaşık 2 bin kişinin de yaralandığı depremde ağır yaralıların sayısının da çok olduğu açıklandı. Afganistan Afet Yönetiminden Sorumlu Devlet Bakanlığı, yaralılardan 1000’den fazlasının durumunun kritik olduğunu açıklarken, enkaz altında hâlâ insanların bulunduğunu bildirdi. Aileleri enkaz altında kalan ve depremden kurtulan depremzedeler, hemen hemen her aileden 20’şer kişinin hayatını kaybettiğini, enkaz altında kalanların da hayatlarından endişe ettiklerini açıkladı.

Depremde binden fazla evin tahrip olduğu, sadece Host eyaletine bağlı Spiri ilçesinde 500’den fazla evin yıkıldığı bildirilen depremde, ölü ve yaralı sayısı giderek de artıyor.

Afganistan hükümeti ülkede acil durum ilan ederken, depremden kurtulanların başka bölgelere nakledildiğini ancak, enkaz altında kalan aile fertlerinin kurtarılması için çabalayanların bölgeyi terketmediğini açıkladı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş