Toplum

Sıla Yolu’nda Dolandırıcılık: Sırbistan’da Benzinlikte 2,5 Katını Ödetmek İstediler!

Sırbistan’da bir benzinlik, Avrupa’dan sıla yoluna çıkan Türkiye kökenli bir kişiden, 10 bin dinarlık benzin doldurmasına rağmen 25 bin dinar istedi.
26 Haziran 2022
@Shutterstock

Türkiye’ye seyahatlerde birçok vatandaş, binlerce uçuşun personel sıkıntısı nedeniyle iptal olması ve maddi külfetten bir nebze olsun kurtulmak için bu yıl da karayolunu tercih ediyor. Fakat güzergahtaki bazı ülkeler ise bunu fırsat bilip, söz konusu yolcuları dolandırmaya çalışıyor. Buna göre son olarak Sırbistan’da yaşanan olayda, Dilek Karahan adındaki Türkiye kökenli bir kişi de benzinlikte dolandırılmaya çalışıldığını aktardı.

“neredeyse ödemem gerekenin 2,5 mislini ödeyebilirdim”

Dilek Karahan, Facebook üzerinden yaptığı duyuruda, “OMV benzinliğinde benzin doldurdum, 10 bin dinar tuttu, sonra ödeme yapmak için kasaya gittim. Kasiyer beni sorgusuz sualsiz diğer kasaya yönlendirdi. Orada da 25 bin dinarlık ödeme onay için beklemedeydi. İtiraz ettim. 10 Bin dinarlık benzin doldurduğumu söyledim. Kadın daha sonra cihaza ödemem gereken miktarı yazdı.” diye kaydetti.

Karahan, karayolu ile seyahat eden vatandaşları dikkatli olmaya çağırırken, “Lütfen dikkatli olun! Bir anlık boşluk ile neredeyse ödemem gerekenin 2,5 mislini ödeyebilirdim.” diye konuştu.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş