Gündem

Almanya Ulaştırma Bakanı, Sefer İptali Sebebiyle Berlin’den Aachen’e Gelemedi

Almanya Federal Ulaştırma Bakanı Volker Wissing, uçak seferlerinin iptal edilmesi sebebiyle, Almanya’da ulaşımdaki yeni gelişmeleri de anlatacağı bir konferansa gelemedi.
29 Haziran 2022
Almanya'da uçak seferlerinin iptal edilmesi ve hava limanlarında yaşanan gecikmeler sebebiyle Federal Ulaştırma Bakanı Berlin'den Aachen'e gelemedi. @aa

Almanya Federal Ulaştırma ve Dijitalleşme Bakanı Hür Demokrat Parti’li Volker Wissing (FDP), Almanya’da ulaşımdaki yeni ve modern gelişmeleri de anlatacağı “Yeni Ülke” kongresine katılamadı. Bakan Wissing, başkent Berlin’den Belçika sınırındaki Aachen kentinde yapılacak olan kongrenin açılış konuşmasını yapmak üzere uçakla gelecekti. Ancak, Köln ve Düsseldorf’a yapılan seferlerin çoğunluğunun iptal edilmesi sebebiyle kongreye gelemedi.

Kölner Stadt Anzeiger gazetesinin haberine göre, Dijitalleşme ve Ulaştırma Bakanı Volker Wissing kongreye ancak video konferans yoluyla katıldı. Konuşmasında “Hava limanlarımızdaki bu zor durumun ve yaşanan kaosun bizzat kurbanı oldum. Gelseydim, o zamanda zamanında Berlin’e geri dönemeyecektim.” diyen Wissing, Almanya’daki hava limanlarındaki sorunun yakın bir zamanda çözülebileceğini de beklemediğini söyledi.

Hava limanlarındaki güvenlik kontrollerinin özelleştirildiğini, belki de sorunun Sosyal Demokrat Parti’li Federal İçişleri Bakanı Nancy Feaser tarafından çözüme kavuşturulabileceğini söyledi. “Kontrolleri Federal Polis yapıyordu. Özelleştirilince Federal Polis sadece denetimci olarak kaldı.” diyen Almanya Ulaştırma Bakanı, Almanya dışından getirilecek geçici işçilerle bir çözüme gidilebileceğini de ifade etti.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş