Gündem

Almanya’nın Cottbus Kenti Aşırı Sağla Mücadele Kampanyası Başlattı

Almanya'nın Brandenburg eyaletinde giderek artan ve halkın korkularını istismar eden aşırı sağa karşı eyaletin ikinci büyük kenti Cottbus özel bir mücadele programı başlattı.
02 Temmuz 2022
Cottbus kenti aşırı sağla mücadele programı açıkladı. Göçmen dernekleri ile de işbirliği yapılacak. @shutterstock

Aşırı sağın giderek yükseldiği Almanya’nın Brandenburg eyaletinin ikinci büyük kenti Cottbus aşırı sağla mücadele için özel bir program başlattı. Halkın aşırı sağa karşı duyarlılığını ve farkındalığını artırmak ve buna harekete geçmek için bir program sunan şehir yönetimine eyalet içişleri bakanlığınıdan da destek geldi.

Aşırı sağa karşı toplumsal direniş amaçlayan mücadele programı göçmen dernekleri ile işbirliği yapılarak daha da genişletilecek.

Mücadele programınını açıklanmasında bir konuşma yapan Brandenburg Eyalet İçişleri Bakanı Michael Stübgen “Cottbus, yıllar boyunca giderek büyüyen ve her alanda farklı ber şekilde değişerek sahneye çıkan sağcı harekete karşı kendini savunmaya karar verdi.” dedi.

Brandenburg Eyaleti anayasa Koruma Dairesi Başkanı aşırı sağın önüne ne gelirse her şeyi istismar ederek, dezinformasyon yayarak halkın endişe ve korkularını kullanarak yer edindiğine dikkat çekti.

Cottbus kenti, oluşturulan mücadele programının sivil toplum temsilcilerinin görüşlerini de alarak daha da geliştirecek. Cottbus Büyükşehir Belediye Başkanı Holger Kelch programa ilikin yaptığı açıklamada, Dünyaya açık, toleranslı ve hukuk devletine bağlı bir Cottbus isteyen herkesin görüşünü alacaklarını bildirdi.

Belediye Başkanı Holger Kelch ayrıca demografik olarak Cottbus kentinin artık göçmenlerle değiştiğini bu yüzden de göçmenlere güvendiklerini, bundan sonra da güvenmeye devam edeceklerini bildirdi.

Yaklaşık 100 bin nüfusluk şehirde 10 bin Alman pasaportu taşımayan göçmen yaşıyor.

Aşırı sağla mücadele programı çerçevesinde, hareketten ayrılmak isteyenleri destekleyecek olan bir program da açıklandı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş