Gündem

Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi (KRM) Bayram Tebriği Yayımladı

Müslümanların Kurban Bayramını tebrik eden Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi (KRM)  Sözcüsü Mohamed El Kaada, Avrupa'dan bu sene hac için özel bir program uygulanarak çok az sayıda Müslümanın hac yapmasının talihsizlik olduğunu söyledi.
09 Temmuz 2022
KRM: "Kurban Bayramı, Allah için fedakarlığa, insanlara yardımcı olmaya ve Allah'a güvenip dayanmaya bahşedilen ilahi bir ödülü temsil eder." @aa

Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi (KRM)  Sözcüsü Mohamed El Kaada, KRM üyeleri adına tüm Müslümanların Kurban bayramını tebrik etti. İslam’ın en önemli bayramlarından olan Kurban Bayramının, Allah için fedakarlığa, insanlara yardımcı olmaya ve Allah’a güvenip dayanmaya bahşedilen ilahi bir ödülü temsil ettiğini ifade eden KRM Sözcüsü  Mohamed El Kaada, Allah için kesilen kurbanların ve yapılan haccın kabul edilmesi niyazında bulundu.

Mohamed El Kaada masajında, toplumsal olarak toptan  fedakarlık yapmaya hazır olup olmadığımızın sınandığı bir dönemden geçildiğini, dünyadaki gelişmelerin, özellikle Ukrayna savaşının dayanışma ve fedakarlık gibi üstün değerlerin önemini bir kez daha öne çıkardığını belirtti.

Avrupa’dan Hac Kararı Yeniden Gözden Geçirilsin

Bu sene Avrupa’dan hacca gedecekler için yeni bir düzenleme yapıldığını, ancak bu düzenlemelerin sıkıntılı olduğuna da dikkat çeken KRM Sözcüsü Mohamed El Kaada, “Ortaya çıkan sonuç, kararın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini göstermektedir.” dedikten sonra, hem Suudi Arabistan’nın hem de Avrupa’dan hacca gideceklerin üme kavuşturulması gerektiğine dikkat çekti.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş