Toplum

Hacılar Dönmeye Başladı

Mekke'de hac ibadetini tamamlayan hacılar, yavaş yavaş dönmeye başladılar. Türkiye'de, ilk hac kafilesi dün dönüş yaptı.
15 Temmuz 2022
Hacılar, veda tavafı sonrasında dönüş yapmaya başladı.
Bu yıl hac farizasını eda eden hacılar yavaş yavaş dönmeye başladı. Mekke’de hac görevlerini veda tavafıyla birlikte tamamlayarak hacı olan Müslümanlar, kutsal topraklara veda ederken, hac yolculuğuna Mekke’den başlayan hacıların da ikinci ziyaret durağı Medine’ye intikalleri sürüyor.
Medine’de öncelikle Mescid-i Nebevi’de kılınacak olan 40 vakit namazın yanı sıra, Kuba Mescid-i, Uhud şehitliği, Baki Kabristanı gibi çeşitli mekanlar ziyaret edilecek. Ancak Medine’deki ziyaretlerin hiç birisi haccın menasikleri arasında bulunmuyor.
Bununla birlikte Kabe’den sonra namaz kılınacak en faziletli mescit olan  Mescid-i Nebevî olduğu için, hac ve umreye giden Müslümanlar mutlaka Medine’ye giderek burada namaz kılıyor. Ayrıca Mescid-i Nebevi müştemilatı içerisinde bulunan Peygamber Efendimiz ile birlikte halifeler de ziyaret edilip selamlanıyor. (c/aa)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş