Gündem

Hasköy Musevi Mezarlığına Saldırı: 36 Mezar Tahrip Edildi

İstanbul Hasköy'de bulunan Musevi mezarlığındaki saldırıda 36 mezarın tahrip edildiği bildirildi.
15 Temmuz 2022
Kimliği henüz belirilenemeyen kişi ya da kişiler Hasköy'deki Musevi Mezarlığını tahrip etti. @tyahuditoplumu

İstanbul’un Beyoğlu İlçesindeki Hasköy’de bulunan Musevi Mezarlığına saldırı yapıldı. Saldırıda 36 mezarın tahrip edildiği açıklandı. Türk Yahudi Toplumu, mezarlığın tahrip edilmesi üzerine vandalların bir an evvel yakalanmasını beklediğini açıkladı.

Türk Yahudi Toplumu İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği’ni de etiketlediği twitter açıklamasında ‘‘Hasköy Mezarlığımıza gece yarısı girilmiş, 36 tane mezar taşımız tahrip edilmiştir. Konu tüm resim ve gece kayıtları ile ilgili makamlara iletilmiş olup, bu vandalizmi yapanların bir an evvel yakalanmasını beklemekteyiz.’’ ifadelerini kullandı.

Bu arada, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Twitter’dan yaptığı açıklamada, ‘‘Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Faillerin bulunması için ilgili birimler harekete geçti. Kutsal değerlere saldıran ve toplumumuzda fitne ve husumet tohumları ekmeye çalışanlara asla müsaade etmeyeceğiz’’ dedi.

Ak Parti Başkan Yardımcısı Av. Özlem Zengin, ”Mezarlıklara hürmeti olmayanların insana topluma hürmeti olamaz. Bu saldırıyı kınıyorum. Failleri muhakkak bulunacaktır. Ve hiçkimse yüzyıllardır huzur içinde yaşayan insanlarımızı tedirgin edemez. de Toplumsal barışımızı bozamaz” dedi.

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş