Avusturya’da Hükümet Eylül Ayında Herkese 500 Euro Verecek

Avusturya’da Hükümet Eylül Ayında Herkese 500 Euro Verecek

Avusturya’da hükümet, yükselen fiyat artışları karşısında iklim ikramiyesi olarak her yetişkine 500 Euro ödeme yapacak. Aile ikramiyesi ve çocuk yardımı da artırıldı. Emeklilere de ödeme yapılacak.

Ramazan Koç

Avusturya’da hükümet enflasyonla mücadele kapsamında vatandaşa yardım paketini açıkladı. Pakette, Eylül ayından başlamak üzere vatandaşa çeşitli para yardımları yapılması öngörülüyor.

Enflasyon Ödeneği

Yapılacak olan yardımların başında iklim ikramiyesi (Klimabonus) geliyor. İklim ikramiyesi yetişkinler için 500 Euro, çocuklar için ise 250 Euro olarak ödenecek. İklim ikramiyesinin yüzde 50’si karbondioksit (CO2) zammı, diğer yüzde 50’si de enflasyon artışının telafisi amaçlı ödenecek.

Aile İkramiyesi

Bu arada, aile ikramiyesi 2022 yılında çocuk başına 2.000 Euro’ya, 18 yaşından büyük çocuklar için ise 650 Euro’ya yükseltilecek. Aile ikramiyesinin işveren tarafından ödenmemiş olması durumunda, 2023 vergi denkleştirmesi (Jahresausgleich) esnasında vergi dairesine müracaat edilerek alınacak.

Düşük gelirli ebeveynler için çocuk yardımı olarak yapılacak olan vergi indirimi da 450 Euro’dan 550 Euro’ya yükseltilecek. Bunun için de vergi dairesine, vergi denkleştirmesi esnasında müracaat edilmesi gerekiyor.

Emekliler de 500 Euro Alacak

Öte yandan, emekliler de emeklilik sigortasından bir kereye mahsus olmak üzere 500 Euro’ya kadar ödeme alacaklar.