Dünya

“Zengin Ülkeler İklimi Bozdu Ama Konuşmaktan Başka Bir Şey Yapmıyor”

Bangladeş Başbakanı Hasina, zengin ülkelerin, iklim değişikliğinin sorumlusu olmasına rağmen, bu konuda konuşmaktan başka bir şey yapmadığını söyledi.
27 Eylül 2022
Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina, zengin iklim değişikliğinden zarar gören ülkelerin zengin ülkelerin umurunda olmadığını söyledi.

Seller sebebiyle mağdur olan ülkelerin başında gelen Bangladeş, zengin ülkelerin iklim değişikliği konusunda herhangi bir adım atmamasından şikayetçi oldu.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu çerçevesinde Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina, iklim değişikliğine yol açan emisyonlardan sorumlu olan zengin ve kalkınmış ülkelerin, durumun aciliyetine rağmen konuşmaktan başka bir tedbir düşünmediğini söyleyerek eleştirdi.

“Zengin ülkelerin eylemsizlikleri tam bir trajedidir” diyen Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina, iklim değişikliği karşısında tedbir almanın kalkınmış ve zengin ülkelerin sorumluluğunda olduğunu ancak, bu ülkelerin konuşmaktan öte bir şey yapmadığını söyledi.

“Zengin ülkeler, daha da zengin olabilmek istiyorlar. Başkaları umurlarında bile değil.” Diyen Şeyh Hasina, “yıkımı kim yapıyorsa, tamirini de o yapmalı.” Diyerek de zengin ülkelere sorumluluklarını hatırlattı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş