Toplum

Almanya’da Hükûmet Kararlaştırdı: Kira Yardımına 190 Euro Zam Geliyor!

Almanya’da yeni yılla birlikte kira yardımınının 190 Euro yükselmesi bekleniyor. Hükûmetin kararlaştırdığı zammınn son olarak Federal mecliste kabul görmesi bekleniyor.
28 Eylül 2022
@aa

Almanya’da 2023 yılı beraberinde bir çok değişiklik getirecek. Bunlardan birisinin de yaklaşık 600 bin vatandaşın faydalandığı kira yardımı ile ilgili oması bekleniyor. Buna göre hükûmet, mevcut durumdaki yardımın 190 Euro yükseltilmesi yönünde karar aldı. Söz konusu kararın Federal mecliste onaylanması durumunda yeni yardım, gelecek yılla birlikte yürürlüğe girmiş olacak.

hane başı ortalama 370 Euro

Kira yardımındaki zam kararı ile hükûmet vatandaşları yüksek enflasyon noktasında bir nebze rahatlatmak istiyor. Yeni yardımın yürürlüğe girmesi durumunda kira yardımı alan hanelere ortalama 370 Euro yardım ulaştırılması bekleniyor. Ayrıca mevcut durumda yardımdan faydalanan 600 bin hanenin daha da genişletilmesi ve 2 milyona ulaştırılması hedefleniyor.

Almanya’da Kira Yardımı

Almanya’da kira yardımı, sosyal yardım almayan dar gelirli ailelere veriliyor. Yeni dönemde ise söz konusu yardımdan asgari ücret ile çalışan veya aynı miktarda emekli maaşı alan kişiler de yararlanabilecek. Kira yardımının tam miktarı ise kira bedeli, kişi sayısı ve ikamet yerine göre değişkenlik gösteriyor.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş