Dünya

Avrupa, Afrika’nın Enerji Üretmesini Engelleyecek

AB Parlamentosu'nun Doğu Afrika'da doğal gaz ve petrol üretiminin engellenmesi yönündeki kararı Uganda ve Tanzanya'da "Yeni sömürgeciliğin ve emperyalizmin en üst örneği" olarak nitelendirildi.
30 Eylül 2022

Avrupa Birliği Parlamentosu, Doğu Afrika’da yapılacak olan doğal gaz ve petrol üretimi ve hatlarının engellenmesi için “en sert baskının” yapılması gerektiği yolundaki kararı, Uganda ve Tanzanya’da infiale sebeb oldu.

Bütün dünyanın büyük bir enerji krizinde olduğu bir dönemde, AB Parlamentosunun “doğal koruma alanları”nın korunması bahanesi ile Afrika ülkelerinin enerjiye erişimini engellemek istemesi, her iki ülkede “Yeni sömürgeciliğin ve emperyalizmin örneği” olarak tanımlandı.

Uganda Parlamentosu Başkan Yardımcısı Thomas Tayebwa, Meclis’te yaptığı açıklamada, “Avrupa Birliği Parlamentosu’un doğal alanları koruma adı altında, Uganda ve Tanzanya’nın enerjiye erişimini engelleme kararını şiddetle kınıyor ve reddediyorum.” dedi. Kararı, “Uganda ve Tanzanya’nın egemenliğine karşı, yeni sömürgeciliğin ve emperyalizmin en üst örneği” olarak tanımlayan Thomas Tayebwa, “Bizler de enerjiye kavuşacağız” dedi.

Tanzanya’nın Avrupa Birliği nezdindeki Büyükelçisi Jestas Nyamanga ise daha diplomatiki bir dil kullanarak kararı eleştirdi. Nyamanga, “AB Parlamentosunda alınan karar, yanlış bilgilere dayanarak alınmış bir karardır.” demekle yetindi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş