Toplum

Almanya’da Bakandan İlginç Tasarruf Önerisi: İki Kazak Giyinin!

Almanya’nın büyük bir enerji krizinin içinde olması sonrası Eski İçişleri Bakanı Wolfgang Schauble’dan ilginç tasarruf önerisi geldi.
12 Ekim 2022
@Facebook

Avrupa’da yaşanan enerji krizi sonrası tasarruf çağrıları sürerken, tasarruf çağrıları da artıyor. Krizden etkilenen ülkelerin başında gelen Almanya’da ise ilginç tasarruf önerileri dikkat çekiyor. Bir dönem Federal Meclis Başkanlığı da yapan eski İçişleri Bakanı Wolfgang Schauble’dan da vatandaşlara tasarruf çağrısı geldi.

“sızlanmanın lüzumu yok”

Bakan Schauble, yerel medyada yayınlanan bir programda soruları yanıtlarken, kış aylarında yüksek enerji fiyatları nedeniyle vatandaşların üşüyeceğinin hatırlatılması sonrası ilginç bir tasarruf çağrısında bulundu. Schauble, “O zaman bir veya iki kazak giyilir. Bununla ilgili sızlanmanın lüzumu yok.” ifadelerini kullandı.

“olağan dışı durumlarla her zaman karşılaşabiliriz”

İnsanların her duruma hazırlıklı olmaları gerektiğini belirten eski bakan, “Şunu anlamak lazım; olağan dışı durumlarla her zaman karşılaşabiliriz. Bazen elektrik de kesilebilir. Bu yüzden evimizde her zaman bir kaç mum, kibrit ve el lambası bulundurmamız gerek.” diye konuştu.

Öte yandan Almanya’da Eylül ayında hane halkı ve işletmelerin tükettiği enerji miktarı, tüm tasarruf çağrılarına rağmen azalmamıştı. Hane halkı ve küçük işletmelerin 26 Eylül haftasındaki tüketimi, 618 gigavatsaat olduğu açıklandı. Bu, 2018 ila 2021 yıllarının aynı dönemindeki tüketimin yüzde 10 fazlasına tekabül ediyor.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş