Gündem

Grip ve Korona: Almanya’da Çifte Dalga Gelebilir!

Almanya’da koronavirüs salgınında sayılar tekrardan yükselişe geçerken, grip sezonu da açılmak üzere. Uzmanlar çifte dalga uyarısında bulunuyor.
12 Ekim 2022
@Shutterstock

Almanya’da koronavirüs salgınında vaka sayıları tekrardan yükselişe geçti. Bununla beraber grip sezonunun da girmek üzere olduğu mevcut dönemde uzmanlar çifte dalga uyarısında bulunuyor. Özellikle hastanelerdeki doluluk oranında sınıra gelinebileceğinin altı çiziliyor.

Alman İmmunoloji Birliği Başkanı Profesör Carsten Watzl, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Pratikte geçen iki yılda da grip sezonu söz konusu değildi. Bunun nedeni maske zorunluluğu, mesafe kuralı ve sosyal temas kısıtlamaları idi. Bu kış ise grip dalgası büyük ihtimal gelecek.” diye kaydetti.

Grip dalgasının ne denli ağır geçeceği bilinmiyor. Gripteki vaka sayıları korona salgınından önce de yıldan yıla değişkenlik gösteriyordu. Son olarak grip dalgasını atlatan Avustralya’da korona dönemi öncesine göre grip dalgası daha önce başladı ve daha ağır geçti. Genel manada ise büyük bir değişiklik söz konusu olmadı. Watzl, Almanya’da da grip dalgasının aşağı yukarı bu şekilde geçeceği kanaatinde olduğunu sözlerine ekledi.

Pandemi nedeniyle uzun bir süre insanlar grip virüslerine maruz kalmadı. Özellikle hiç gribe yakalanmayan çocuklar söz konusu. Bu nedenle çocuklar grip virüsüne karşı daha hassas ve enfeksiyon riski daha yüksek. Avustralya’daki dalgada hasta olan kişiler yüzde 50’sinden fazlası çocuklardan oluştu.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş