Toplum

İslami İlimlerde Mezuniyet Sevinci

IGMG İslami İlimler Kursları bu sene 430 öğrenci mezun etti. Mezun olan öğrenciler mezuniyet belgelerinin yanı sıra İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nden de sertifika aldı.
17 Ekim 2022

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Eğitim Başkanlığı tarafından yürütülen İslami İlimler Kursları’na katılan 4. dönem öğrencileri mezun oldu. 4 yıllık eğitimi takiben öğrenciler bu sene 18 Haziran’da yapılan mezuniyet sınavlarına girdi. Sınavları başarı ile bitiren öğrencilere mezuniyet belgeleri Köln’de yapılan bir törenle verildi. Sınavları bu sene 430 öğrenci başarı ile bitirdi.

İslami İlimler Dersleri

Mezuniyet sınavında öğrenciler önce Kur’an-ı Kerim ve hitabet mülakatına girdiler. Daha sonra hadis dersi sınavına giren öğrenciler bu arada Arapça ve Türkçe dil sınavı da verdi. Dersler arasında akaid, siyer, tefsir, İslam tarihi, din sosyolojisi ve din psikolojisi dersleri de yer aldı.

Hanım ve erkek öğrencilerden oluşan mezunlar ve aileleri duygulu anlar yaşadı. Alman bir Müslüman hanım öğrenci İslami ilimler kursu mezuniyet töreninde Türkçe konuşma yapması mezuniyet törenine katılanları duygulandırdı.

Katip Çelebi Üniversitesinden Sertifika

Bu arada, 2019 yılında Uluslararası Akademisyenler Birliği ILM derneği ile İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Uzaktan Eğitim ve Sürekli Eğitim Merkezleri ile yapılan anlaşma gereği mezun olan öğrencilere üniversitenin sertifikası verildi. Öğrenciler uzaktan eğitim yoluyla üniversitenin sertifika programına da katılmışlardı.

Mezuniyet ve sertifika programına İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse ile birlikte, IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu, IGMG Eğitim Başkanı Dr. Abdulhalim İnam, Katip Çelebi Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Beycan Hocaoğlu, Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr Tolga Şentürk, ILM Başkanı Dr. Hakan Aydın ile IGMG Genel Merkez Yetişkin Eğitim sorumlusu Sultan Balkaya da katıldı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş