Gündem

Belçika’da Bir Cami Yüzme Havuzu Kiralayınca Kadına Yönelik Ayrımcılıkla Suçlandı

Belçika'da bir cami, erkekler ve çocuklar için belediyenin yüzme havuzunu kiralayınca, kadına yönelik ayrımcılıkla suçlandı.
Esra Çelik
28 Ekim 2022
@Shutterstock

Belçika‘da bir cami, erkekler ve çocuklar için Lommel Belediyesi’ne ait ‘De Soeverein’ adlı yüzme havuzunu kiralayınca, kadına yönelik ayrımcılıkla suçlandı. Sosyal medyadaki tartışmalara belediye meclisinden gelen açıklamayla son verildi. Meclis’ten yapılan açıklamada “Kâr amacı gütmeyen dernekler yüzme havuzunu kiralayabilir. Şehir yönetimi buna müdahale edemez.” ifadelerine yer verildi.

Gündem | 22 Eylül 2022 Belçika’da Müslümanlardan Örnek Kampanya: “Dinî Kurumuma Dokunma” 22 Eylül 2022

“Farklı dinlere ve uygulamalara saygı duyuyorum”

Het Belang Van Limburg adlı yerel bir gazeteye göre caminin bağlı olduğu kuruluş, havuzu ayda iki kez erkekler ve çocuklar için kiralıyor. Ekim ayının başından bu yana sosyal medyada büyük yankı uyandıran haberi değerlendiren Hristiyan Demokrat Parti’den Spor ve Eşit Haklar Sorumlusu Dirk Vanderhoydonks, “Cami yetkilileri yüzme havuzunun dışarıdan göründüğünü, bu yüzden kadınların yüzmek istemediğini belirtti. Farklı dinlere ve uygulamalara saygı duyuyorum. Öte yandan kadın ve erkek eşitliğinin de savunucusuyum.” dedi.

Belediye Meclisi’nden gelen açıklamada ise, “Yüzme havuzu aboneliklerinin satışı sadece kâr amacı gütmeyen dernekler içindir. Bu nedenle şehir yönetimi buna müdahale edemez.” ifadelerine yer verildi. Buna göre bahsi geçen cami gibi, kâr amacı gütmeyen kuruluşlar, Lommel’deki yüzme havuzunu sadece erkekler ve çocuklar için kiralamaya devam edebilir. Açıklamanın devamında ise, “Kâr amacı gütmeyen bir derneğin kadınları dışlaması özel bir meseledir.” dendi.

Cami yönetiminden gelen açıklamada ise, yasaya aykırı hiçbir durum olmadığı belirtildi. (c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş