Gündem

Almanya’da Skandal Yasa Hazırlığı: Çocukların Cinsiyet Değiştirmesi Kolaylaştırılacak

Almanya, Kendi Cinsiyetini Takdir Hakkı Yasası ile 14 yaşından küçük çocukların da cinsiyet değiştirmesine imkân verecek. 14 yaşındaki çocuklar da kendileri cinsiyetlerini değiştirebilecek.
11 Kasım 2022

Federal Almanya, çocukların mevcut cinsiyetlerini değiştirme ve medeni durumunu ona göre kaydettirme hakkı verecek. Cinsiyet değişimi için doktor raporu da gerekmeyecek. İki yıldan beri üzerinde çalışılan Kendi Cinsiyetini Takdir Hakkı Yasası (Selbstbestimmungsgesetz) son şeklini almak üzere. Federal Aile Bakanlığı yasa tasarısının meclise bu yıl sonuna kadar getirileceğini açıkladı.

10 Eylül 1980 tarihli Cinsiyet Değiştirime Yasası’nın (Transsexuellen-Gesetz TSG) kaldırarak, “çağa uygun” bir yasa olması planlanan yeni Kendi Cinsiyetini Takdir Hakkı Yasası ile, 14 yaşından küçük çocukların aileleri (veli ya da vasileri) nüfus idaresine başvurarak çocukların cinsiyetlerini ya da cinsiyetsizliğini kaydettirebilecek.

14 Yaşındaki Çocuk Cinsiyetini Kendisi Değiştirecek

14 yaşından büyük olan çocuklar ise, velilerinin onayı ile kendileri cinsiyet değiştirme hakkına sahip olacaklar.

Federal Aile Bakanlığından bu konuda yapılan açıklamada, velilerin itirazı durumunda çocuğun refahı tercih edilerek, çocuğun kendi cinsiyetini değiştirme hakkı verilecek.

Yasayla, çocuklarla ailelerin bu konuda danışma hizmetlerinden faydalanabilmesi ve bu danışmaların ücretsiz olması öngörülüyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş