Gündem

Göttingen Camii’ne 2 Ayda İkinci Irkçı Tehdit

Göttingen’deki DİTİB Camiine aşırı sağcı terör örgütü NSU 2.0 imzalı tehdit mektubu gönderildi. 2 ay önce de camiye gamalı haç çizilmişti.
11 Kasım 2022

Almanya’nın Göttingen kentindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) camiine 2 ayda iki kere ırkçı tehdit yapıldı. Tehditlerin ikincisi mektupla yapıldı. Mektupta, “Siz böyle devam edin, tekrar geleceğiz, daha kötü şeyler olacak.”  denildi.

Camiye gönderilen mektubun NSU 2.0 imzalı olduğu ve ayrıca üzerinde gamalı haç sembolünün yer aldığı bildirildi.

Göttingen DİTİB Camii yönetim kurulu üyesi Ali Serkan Şahbaz konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 8 Kasım tarihinde posta yoluyla gelen tehdit mektubunun 9 Kasım’da açılarak şehir polisiyle paylaşıldığını ve suç duyurusunda bulunulduğunu ifade etti.

22 Eylül tarihinde de caminin dış cephesine gamalı haç işareti çizildiğini ve olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirten Şahbaz, “Cami cemaatimiz ve Göttingen’de yaşayan Müslümanlar olarak tedirginiz. Bir önceki saldırının soruşturması devam ederken, şimdi de tehdit mektubu gönderildi.” dedi.

Sosyal medya hesaplarından ve camiye gelen cemaati, sağduyulu olmaya davet eden DİTİB Göttingen Camii Yönetim Kurulu, camilerine ve tüm mabetlere yapılan saldırıları şiddetle kınadıklarını da bildirdi. Yönetim kurulu ayrıca, cemaatin güven içerisinde camiye gelebilmeleri için tüm imkanları değerlendireceklerini de açıkladı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş