Toplum

Görme Engelliler Eğitimci İleri Eğitim Kursu 3 Ocak’ta Açılacak

Uluslararası Akademisyenler Birliği ILM, 3 Ocak 2023 tarihinde başlayacak ve 6 ay sürecek olan Görme Engelliler Eğitimci İleri Eğitim Kursu açıyor.
25 Kasım 2022

Uluslararası Akademisyenler Birliği ILM görme engellilerin eğitimi üzerinde çalışacak olanlar için ileri eğitim kursları açacak. Kurslar, görme engeli bulunmayan eğitimciler için yapılacak. 3 Ocak 2023 tarihinde başlayacak olan eğitim kursu Haziran ayında tamamlanacak.

50 Eğitimci Yetiştirilecek

İleri Eğitim Kursu ile toplamda 50 bay ve bayan eğitimcinin, görme engellilerin eğitimi alanında uzmanlaşması hedefleniyor. Kursa katılacak olan eğitimcilere Türkçe ve Arapça kabartma yazı ve görme engelliler ile ilgili genel bir eğitim verilecek.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ile işbirliği hâlinde düzenlenen Görme Engelliler Eğitimci İleri Eğitim Kursu’na katılanlardan başarı gösterenler Katip Çelesi Üniversitesi’nden Engelli eğitim Kursu sertifikası alacaklar.

Eğitim tamamlayıp sertifika alan eğitimcilerin teşkilat bünyesinde istihdam edilmeleri de mümkün olacak.

“Görme Engelliler Eğitimci İleri Eğitim Kursu” Türkçe ve çevrimiçi dersler olarak gerçekleştirilecek. Eğitimler alanında uzman eğitimciler tarafından verilecektir.

Kursta verilecek olan Dersler:

Braille Eğitimi Erkekler için: Salı ve Perşembe günleri Almanya saati ile 19:00 – 20:00 ve Ramazan ayında Pazar günleri Almanya saati ile 17:00 – 18:30 arası yapılacak.

Braille Eğitimi Kadınlar için: Salı ve Perşembe günleri Almanya saati ile 20:15 – 21:15 ve Ramazan ayında Pazar günleri Almanya saati 15:00 – 16:30 arası yapılacak.

Görme engelliler hakkında bilinmesi gereken konulu dersler 14 gün sürede bitecek şekilde Pazartesi günleri Almanya saati ile 19:00 – 22:00 arası yapılacak.

Kursla ilgili başvurular şu linkten yapılıyor:
https://docs.google.com/forms/d/1ChMBm_dA8eqTfes30lqSDv0GybTjBjeA9a514UOowfQ/edit

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş