Gençlik

Bir Günde 3 Farklı Yarışma Heyecanı

İslam Toplumu Millî Görüş Kadınlar Gençlik Teşkilatı yüzlerce genci aynı günde 3 farklı yarışma için bir araya getirdi. Avrupa’nın dört bir yanından gençler hitabet, atölye ve film alanlarında büyük heyecan ile yarıştı.
Hatice Kübra Ergün
27 Kasım 2022
Bir Günde 3 Farklı Yarışma Heyecanı - IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün @camiahaber

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Kadınlar Gençlik Teşkilatı (KGT) yüzlerce gencin katılımıyla 12 Kasım 2022 tarihinde Duisburg şehrinde 3 farklı yarışma için bir salon programında bir araya geldi.

ANA DİLİN ÖNEMİNE VURGU YAPILDI

Ana dilin ve toplum önünde konuşmanın önemine dikkat çekilmek istenen Hitabet Yarışması’nda, 6 farklı bölgeden katılım sağlayan Hilal Kursu öğrencileri “Yarına ışık tutan söz bizimdir” mottosuyla yarıştı. Yarışmada birinciliği Kuzey Hollanda Bölgesi’nden “Dünya Bana Emanet” konusu ile Fatıma Ata alırken, ikinciliği Hannover Bölgesi’nden Nurşen Poyraz’a, üçüncülüğü ise Viyana Bölgesi’nden Sevde Yavuz aldı.

Yarışmada sahneye gelen Köln’den Sara Betül Çoban “Saliha Genç Olmak” konusunu anlattı, Kuzey Ruhr’dan Aişenur Göycali “Musibetlere Sabretmek” konusunu işlerken, Ruhr-A’dan Elif Tanrıöver ise “İki Kuşak Sahibi – Esma binti Ebu Bekir” konusunda hitabet sunumu yaptı.

Hilal Hitabet Yarışması’nda dereceye giren yarışmacılar ve KGT Başkanı Zehra Karataş.
@camiahaber

GENÇLER “DÜNYA BANA EMANET” DEDİ

Hilal Kursu öğrencilerinin yarıştığı diğer etkinlik “Dünya Bana Emanet” isimli atölye yarışması oldu. 14 bölgenin katılım sağladığı yarışmada Allah’ın insana nimet olarak verdiklerini birer emanet olarak benimseyip, sınırlı kaynakları doğru kullanmak ve israftan kaçınmak için çağrıda bulunmak amacıyla, belirlenen konular hakkında araştırmalar yapıldı ve sonuçlar program esnasında sergilendi.

Sonuçlar ise şu şekilde:

  1. Belçika Bölgesi – “Hayvanlar Bana Emanet”
  2. Kuzey Hollanda Bölgesi – “Kıyafet Tüketimi”
  3. Berlin Bölgesi – “Su Tüketimi”

Diğer proje başlıkları şu şekildeydi: “Bedenim Bana Emanet”, “Çöp Tüketimi: Kâğıt Çöpler”, “Çöp Tüketimi: Plastik Çöpler”, “Hava Bana Emanet”, “Elektrik Eşyalar Tüketimi”, “Yemek Tüketimi”, “Hijyen/Bakım Malzemeler Tüketimi.”

“Dünya Bana Emanet” mottolu yarışmanın birincisi. @camiahaber

KISA FİLM YARIŞMASI

Hitabet ve Atölye yarışmalarının yanı sıra aynı gün temmuz ayında başlatılan “Çekmemiz Gereken Bir Mevzu Var” isimli Kısa Film Yarışması’nın da galası gerçekleştirildi. Birbirinden değerli filmler arasından birinciliği “Zeynep” isimli film ile Arlberg Bölgesi aldı. Württemberg Bölgesi Heilbronn Şubesi “Derdim Sana Emanet” diyerek ikinci oldu. “A week with KGT Viyana” isimli film ile Viyana Bölgesi de üçüncülüğü elde etti.

“Çekmemiz Gereken Bir Mevzu Var” başlıklı film yarışmasında dereceye girenler.
@camiahaber

MÜZİK DİNLETİLERİ İLE KEYİFLİ ANLAR

Programa güzellik katan bir başka unsur ise müzik resitalleri idi. Hamburg KGT Orta Öğretim Başkanı Buket Okumuş ve Hümeyra Betül Candan piyano, Mevize Meryem Candan ise mandolin ile seyircilere keyifli anlar yaşattılar.

“EŞREFİ MAHLUKATIZ, SORUMLULUĞUMUZ BÜYÜK”

Programa katılımıyla gençlerin heyecanına ortak olan IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, insanların eşrefi mahlukat olarak yaratıldığını ve bu yüzden Allah’ın yeryüzündeki emanetçileri olarak üzerimize büyük vazifeler düştüğünü hatırlattı. Bir davanın temsilcisi olan Müslüman’ın düşünceleriyle, sözleriyle, eylemleri ile duruş belirlediğine vurgu yapan Ergün, “Âlemler bana emanet düsturu ile yol alınması gerekiyor.” dedi. “Sizler fedakâr Hatice’nin kızları, cesur Esma’nın kardeşleri, ilim deryası Ayşe’nin talebelerisiniz.” sözleriyle gençleri, ömürlerini İslam’a hizmet yolunda geçirmiş hanımlara benzeten Ergün, tüm KGT ailesini kutladı.

YARINLARA UMUT OLAN GENÇLİK

IGMG KGT Başkanı Zehra Karataş da konuşmasında, pandeminin ardından yüzlerce genç ile bir salon programında bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Yarışmalarla dolu olan programa dikkat çeken Karataş, Hilal Hitabet Yarışması’nda güzel sözlerin yükseleceğine, Atölye Yarışması’nda sunulan projelerin iklim değişikliğine ve dolayısıyla üzerimize düşen sorumluluklara dikkat çekeceğine işaret etti.

Gençlerin yarınlara umut olduklarını ifade eden Karataş, Müslüman gençlerin teknolojiden ve gelişmelerden geri kalmamaları gerektiğini vurguladı ve Film Yarışması’na katılan gençleri de tebrik etti. Karataş, “Ben biliyorum ki, sizler var olduğunuz müddetçe bu davayı her alanda en iyi şekilde temsil edeceksiniz. Allah’ın izni ile de bu yolda hep birlikte azim ve heyecan ile yürüyeceğiz. Yer, gök ve bu mekân şahit olsun.” dedi.

“MENSUBİYET MESULİYET GETİRİR”

IGMG KGT Orta Öğretim Başkanı Büşra Nur Kaya, Avrupa’nın dört bir yanından otobüsler, trenler ve arabalarla saatlerce yol kat edip programa gelen misafirlere hitaben, “Heyecanımıza heyecan kattınız. İyi ki geldiniz, iyi ki buradasınız.” dedi. “Mensubiyet mesuliyet getirir.” sözünü hatırlatan Kaya, “İslam dinine mensup fertler olarak bizlerin en temel vazifesi hakkı ve hakikati anlatmak, yarını oluşturmak ve yolumuzda sebat ile yürümektir.” ifadelerini kullandı.

Katılımcılar programın ardından pandemi döneminde gerçekleştirilemeyen büyük salon programlarını ve bilhassa Müslüman genç kardeşlerini ne kadar özlediklerini anladıklarını dile getirdiler.

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş