Gündem

Avusturya Hız Sınırını İhlal Eden Sürücülerin Arabalarına El Koyup Satacak

Avusturya hız sınırını aşan sürücülerin sadece ehliyetine değil, aynı zamanda arabalarına da el koyacak. El konulan arabalar açık artırma ile satılacak.
06 Aralık 2022
@shutterstock

Avusturya hükümeti, şehir içi ve şehir dışı hız sınırlarını aşan sürücülerin araçlarına el koyup satmayı planlıyor.

Planı Avusturya Çevre ve Ulaştırma Bakanı Leonore Gewessler açıkladı. Bakan Gewessler yaptığı açıklamada,  ülkede hız sınırı ihlali yapan sürücülerin araçlarına el konulup satılmasını mümkün kılan yeni bir yasa tasarısı hazırlandığını duyurdu.

Bir annenin çocuğu ile birlikte bir sürücünün aşırı hız yapması sonucunda ölmesinden çok etkilendiğinin bildiren Avusturya Ulaştırma Bakanı Gewessler mevcut cezaların caydırıcılığının olmadığını da bildirdi.

“Uslanmaz sürücüleri uslandırmanın yolu, sürcülerin bir daha araç sürme imkanlarını ortadan kaldırmaktır.” diyen Bakan Gewessler, böyle bir yasa çıkması durumunda hı düşkünlerinin artık hız yapma imkanı olmayacağını da söyledi.

Ceza 3 Aşamalı Olacak

Avusturya Ulaştırma Bakanlığının hazırladığı yasa taslağına göre, şehir, yani, yerleşim alanları içinde hız sınırının 60 kilometre/saat, şehir dışında da 70 kilometre/saat aşılması durumunda araçlara 2 haftalığına el konulacak. Bu iki hafta içerisinde araç sürücüsünün daha önce aşırı hız suçu işlemiş olup olmadığına bakılacak. Sürücü, daha önce de aşırı hız cezası aldıysa arabaya el konulacak.

Şehir içi hız sınırını 80 kilometre/saat aşanların araçlarına ise olay yerinde el konulabilecek.

El Konulan Arabalar Satılacak

Öte yandan Avusturya Ulaştırma Bakanlığı el konulacak olan arabaları açık artırma ile satışa çıkaracak. Satıştan elde edilen gelirin yüzde 70’i trafik güvenliği fonuna, yüzde 30’u da cezanın yazıldığı yerel yönetimlere aktarılacak.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş