Gündem

Afrika’da 4.5 Yıl Tutuklu Kalan Alman Rehine Kurtarıldı

Nijer’de teröristler tarafından 4.5 yıl önce kaçırılan insanî yardım gönüllüsü Alman Jörg Lange kurtarıldı.
11 Aralık 2022
"Büyük Sahra İslam Devleti" isimli örgüt bölge ülkelerini de tehdit ediyor.

Merkezi Almanya’nın Bonn kentinde bulunan Help – Hilfe zur Selbsthilfe  insani yardım kuruluşunun Nijer koordinatörlüğünü yürüten Jörg Lange 4.5 yıl rehin tutulduğu teröristlerden kurtarıldı.

Jörg Lange’nin çalıştığı Help kuruluşundan yapılan açıklamada 63 yaşındaki Jörg Lange’nin hayatını insani yardıma adadığına dikkat çekildi ve “Arkadaşımı Jörg Lange’nin dört buçuk yılı aşkın bir sürenin ardından ailesinin yanına dönebilmesinden dolayı çok rahatladık ve ilgilere müteşekkiriz.” denildi.

Kuzey Afrika ülkelerinden Fas istihbaratının aracılığında teslim alındığı bilindirilen, Jörg Lange’nin teröristlerden nasıl kurtulduğu ya da kurtarıldığına ilişkin bir açıklama bulunmazken, kendisi için milyonlarca Euro fidye isteniyordu. Ancak Lange’nin serbest bırakılması için fidye verilip verilmediği bilinmiyor.

Jörg Lange’nin “Büyük Sahra İslam Devleti” isimli terörist grup tarafından kaçırıldığı tahmin ediliyor. İlgili örgüt çok sayıda Avrupalıyı kaçırarak fidye istemesi ile de tanınıyor. Jörg Lange önce Mali’nin başkentinde bulunan Alman Büyük Elçiliğine teslimi edilmiş bulunuyor.

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş