Gündem

Almanya’da 1 Senedir Yabancılar Dairesi’nden Randevu Alamıyor: “Kendimi Zincire Vuracağım!”

Almanya’nın Duisburg kentinde Yabancılar Dairesi’nden bir seneyi aşkın süredir randevu alamayan İsmet Karaca, isyan bayrağını çekti: “Kendimi zincire vuracağım!”
13 Aralık 2022
@Camiahaber

Almanya’nın Duisburg kentinde 1 seneyi aşkın süredir Duisburg Hamborn Yabancılar Dairesi’nden randevu alamayan 58 yaşındaki İsmet Karaca isyan bayrağını çekti. Camia Haber’e konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Karaca, geçtiğimiz yıl kasım ayında başvuruda bulunduğunu, o tarihten beridir hâlâ randevu alamadığının belirtti.

“50’yi aşkın mail yazdık”

İsmet Karaca, 2021 yılının sonlarına doğru cüzdanını ve bununla beraber oturum kartını kaybettikten sonra Duisburg Hamborn Yabancılar Dairesi’ne online olarak başvuruda bulunduğunu fakat herhangi bir sonuç alamadığını belirtti. Karaca sözlerine şöyle devam etti: “Daha sonra online başvurular durduruldu, tekrardan Yabancılar Dairesi’nden bizzat randevu alınabildiği açıklandı. 15-20 defa gittim, orada başvuru formunu doldurdum. Hem ben hem yakın çevrem 50’yi aşkın mail yazdık. Fakat herhangi bir sonuç alamadık.”

Dişlerini yaptıramıyor

Özellikle diş tedavisi nedeniyle büyük mağduriyet yaşadığını belirten Uçan, “Cüzdanımı kaybetmeden önce ben implant tedavisi için Türkiye’ye gitmiştim. Şu an ağzımda tam 12 adet vida var. Yeni dişler takılması gerek. Tedavimin devam etmesi için Türkiye’ye gitmem gerek fakat Yabancılar Dairesi’nden randevu alamadığım ve oturum kartımı çıkartamadığım için burada kalmak durumundayım. 1 senedir doğru düzgün yemek yiyemiyorum ve sağlık durumum da kötüye gidiyor.” diye kaydetti.

“Kendimi Zincire Vuracağım!”

Karaca, son olarak, Yabancılar Dairesi’ni protesto edeceğini belirtirken, “Hamborn Yabancılar Dairesi’nin önünde bulunan ağaca kendimi zincirleyeceğim ve sonuna kadar savaşacağım. Artık dayanamıyorum. Yapacak başka bir şey kalmadı.” diye ekledi.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş