Gündem

Almanya’da Ambulans ve Acil Servis Hizmetleri Çökmenin Eşiğine Geldi

Almanya’da yeni kurulan Kurtarma Hizmetleri Birliği, personel yetmezliği sebebiyle yakın bir gelecekte ambulans ve acil servis hizmetlerinin verilemeyeceğini açıkladı.
13 Aralık 2022
@shutterstock

Almanya’da, acil ambulans hizmetleri ile acil servis hizmetlerinin çökmenini eşiğine geldiği açıklandı. Almanya’da yeni kurulan “Kurtarma Hizmetleri Birliği” (Bündnis pro Rettungsdienst) gerekli önlemler alınmazsa, yakın biri zamanda, acil ambulans hizmetlerinin verilemeyeceğini açıkladı.

Aralarında Alman İtfaiye Sendikası, Sosyal hizmetler cemiyeti Caritas ve Alman Kurtarma Hizmetleri Meslek Birliği’nin (DBRD) de bulunduğu Kurtarma Hizmetleri Birliği, Almanya’da acil servis sisteminin çökmek üzere olduğu uyarısında bulundu.

Acil Servis Ambulansta Verilmek Zorunda

Bündnis pro Rettungsdienst Başkanı Frank Flake personel yetmezliği sebebiyle hastanelerin acil servislerinin hizmet veremez durumunda olduğunu, acil servis hizmetlerinin de ambulanslarda verilmeye çalışıldığını açıkladı.

“Bundan birkaç yıl önce, bir ambulansta bir hastanın birkaç saat tedavi edilmesi düşünülemezken şimdi buna mecbur kaldık.” diyen Kurtarma Hizmetleri Birliği Başkanı Frank Flake, ambulans hizmetlerini verecek personelin de çok azaldığına dikkat çekti. Flake, bu durumda artık acil ambulans hizmetlerine de cevap verilemeyeceğini söyledi.

Personel Ambulans Çağrılarına Yetişemiyor

Ambulans hizmetlerinin verilememesini, en son Berlin’de meydana gelen bir olayı hatırlatarak örneklendiren Frank Flake, “Berlin’de bir toplu taşıma otobüsünün yaptığı kazada 15 yaşında bir kız çocuğu hayatını kaybetti. Ambulansların kaza mahalline ulaşması 20 dakikayı buldu.” dedi.

Kurtarma Hizmetleri Birliği sorunun çözümü için, acil olarak ambulans ve acil servislerde çalışmanın cazip hâle getirilmesini böylece yeterli personelle çalışılmasını istedi.

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş