Toplum

IGMG Württemberg Kadınlar Teşkilatı 40. Yılını Kutladı

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Württemberg Bölgesi Kadınlar Teşkilatı Stuttgart Feuerbach IW8 Salonunda organize ettiği programla bölgenin kuruluşunun 40. yılını kutladı.
Ümmühan Telli
13 Aralık 2022
©igmg

IGMG Württemberg Bölgesi Kadınlar Teşkilatı 40. Yıl Kutlaması İdareciler ve Emektarlar Günü’nü “40 Yıllık İzlerlerle Yarınlara Yürüyenler” sloganı altında gerçekleştirdi.

Program; IGMG Kadınlar Teşkilatı (KT) Başkanı Handan Yazıcı, Aile Danışmanı Saliha Erdim, Genel Merkez Hatibesi Zeynep Akpınar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, bölge emektarları, şube yönetim kurulları, hoca hanımlar, eğitimciler, hafizeler, talebeler, şubelerin üyeleri ve cemaatleri olmak üzere  binden fazla  kadının katılımı ile müthiş bir atmosferde gerçekleşti.

Program 12. Avrupa Kur’ân-ı Kerîm Yarışması birincisi Nesibe Zümra Ergün’ün gönüllere dokunan Kur’an tilavetiyle başladı. Württemberg Bölgesi KT Başkanı Ayşe Akkuş  “Bir insanın hayatında belirleyeceği en şerefli vazifelerden biri, insanlığa hizmet etmektir. Biz idarecilerinde ne dediği değil, ne yaptığı önemlidir. Ziya Paşa, ‘Ayinesi iştir kişinin lâfa bakılmaz.’ diyerek bu hakikati ne veciz ifade etmiştir. Bugün burada, geçmişi yâd etmek, geleceği tasavvur etmek için bir araya geldik. Ümitle geleceğe bakmak için koşarak geldik. Heyecanınıza heyecan katıp, gelecek nesillerimize, teşkilatımızın ne zorluklarla bugünlere geldiğini hatırlatmak istiyoruz. Niyetimiz hayır, akibetimiz hayır olsun inşallah. İhlasla, samimiyetle başlanan bu yolda dün tohumlar atıldı, büyütüldü ve meyveler vermeye başladı. Şimdi yeniden tohumlar saçılıyor. Büyüklerimiz başlarken bu yola, ‘Bir işteki başarı, o işe başlarken çekilen besmeledeki ihlas kadardır demişler.’ ve buna yürekten inanmışlar.  Selam olsun! 40 yıllık izlerle bizimle birlikte yürümek üzere bu sevince ortak olanlara ve ortak olmaya gelen sizlere. Selam olsun dünyanın dört bir yanında cihat ruhuyla koşturan hanım kardeşlerime, selam sizlerin ve bizlerin üzerine olsun.” sözleri ile tüm katılımcılara teşekkür etti.

HAFIZLAR GEÇİDİ

KT Başkanı Handan Yazıcı selamlama konuşmasında IGMG Kadınlar Teşkilatı olarak yapılan çalışmaların önemine değindi.  “Gökyüzünü yıldızlar, yeryüzünü hafızlar süsler.” sözünden yol alarak Hafızlar Geçidi’nde yeryüzünün süsü olan Württemberg Bölgesinin 16 hafizesi ve tüm hafızlık talebeleri Zeynep Akpınar’ın maneviyat ve duygu yüklü hitabıyla sahneye davet edilerek dualar ve salavatlar eşliğinde taçları ve hediyeleri takdim edildi. Taç takma merasiminden sonra hafizeleri yetiştiren hoca hanımlar ve hafizeerin anneleri duygularını dile getirmek için mikrofon alırken duygu dolu anlar yaşandı.

Aile Danışmanı Saliha Erdim iki bölümden oluşan seminerinde aile yapısına değindi, şartsız ve koşulsuz sevginin önemini vurguladı. Etkileyici ve dikkat çekici anekdotlarıyla salondaki misafirlerin yüzlerini güldürdü.

Program Yetişkinler Eğitim Kursu’nda iki yıllık eğitim sürecini tamamlayan 85 Yetişkinler Eğitim Kursu  talebesi için mezuniyet töreni düzenlendi. Program Württemberg Bölge Başkan Vekili Aydın Güran’ın selamlama konuşması ve şube başkanlarına, Emektar Bölge ve Şube başkanlarına hediye takdimi ile devam etti. İdareciler ve Emektarlar Günü (İDA) Aalen, Heilbronn ve Mühlacker şubelerinden, İslami İlimler Kursu ve ana sınıfı talebelerinin ilahi ve takdimleri ile renklendi.

 

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş