Gündem

Almanya’da Mahkeme Kararlaştırdı: Koronavirüse Yakalanmak İş Kazası Değil!

Almanya’da iki öğretmenin okulda koronavirüse yakalandığını iddia ederek hukuki yola başvurması sonrası mahkeme, bunun iş kazası teşkil etmediğini kararlaştırdı.
15 Aralık 2022
@Shutterstock

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin başkenti Düsseldorf’ta iki öğretmenin, okulda koronavirüse yakalandığını iddia ederek hukuki yola başvurması sonrası mahkeme, bunun iş kazası teşkil etmediğini kararlaştırdı.

“enfeksiyonun yeri ve zamanı kesin olarak tespit edilemez”

Mahkeme, kararında, “Kural olarak, bir enfeksiyonun yeri ve zamanı, burada da söz konusu olduğu gibi, kesin olarak tespit edilemez” ifadesini kullandı. Buna göre karar, söz konusu hastalığın okul dışında kapılma ihtimalinin olması ve konuyla ilgili kesin bir tespitin mümkün olmamasıyla gerekçelendirildi.

Öğretmenlerin mahkeme başvurusu

Söz konusu öğretmenlerden birisi 2020 yılında koroanvirüse yakalanmış, bunun, katıldığı öğretmenler toplantısında gerçekleştiğini iddia etmişti. Diğer öğretmen ise iki potansiyel hasta öğrencisiyle görüştüğünü ve hastalığı bu görüşmede kaptığını belirtmişti. İlçe Yönetimi de daha önce öğretmenlerin yaptığı başvuruyu reddetmişti.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş