Kanada

Kanada’da Maliye İle Federal Polis, Müslüman Kuruluşları Terörist Listesine Alabilmek İçin Tuzak Kurdu mu?

Kanada’da federal polis ve federal maliye idaresinin Kanada Müslümanlar Birliği’ni, terörü finanse ettiğini gösterdiği iddia eden belgelerle tuzağa düşürmeye çalıştığı iddia edilirken, federal polis belgeleri inceliyor. Belgelerin sahte, bilgilerin gerçek olduğu açıklandı.
16 Aralık 2022
@shutterstock

Kanada’nın en büyük Müslüman toplum kuruluşu Kanada Müslümanlar Birliği (Muslim Association of Canada), kendisine ulaştırılan çok sayıda gizli belgelerle hem suçlandığını hem de dolandırılmaya çalışıldığını açıkladı.

Kanada basınında yer alan bilgilere göre, Kanada federal polisi ile federal maliye idaresinin Kanada Müslümanlar Birliği ile ilgili pek çok belgesi derneği tuzağa düşürmek üzere dernek yöneticilerine gönderildi.

Belgelerin çok ayrıntılı ve karmaşık olması dolayısıyla dernek yönetimi iç tartışmalara başladı. Konunun kamuoyuna yansıması üzerine suçlanan kurumlardan Kanada Gelir Ajansı (Canada Revenue Agency) belgelerin değerlendirilmesi için Kanada federal polisinin araştırmasını istedi.

Belge Yoksa, Belge Üretin

Söz konusu belgelerde, hem federal polis hem de Kanada Gelir Ajansı Kanada Müslümanlar Birliği’nin terör örgütlerini finanse ettiğine dair kanıtlar elde ettiği ifade ediliyor. Belgelerden bazılarında, Kanada Gelir Ajansı’nın federal polisten, kanıtları çabuk elde etmelerini, gerekirse Kanada Müslümanlar Birliği’nden bazı yöneticilerin kadınlarla tuzağa çekilerek belge oluşturulmasını istediği ifade ediliyor.

Son yıllarda Kanada’da pek çok Müslüman kuruluşun banka hesapları, bu kuruluşların bankalar tarafından terörü finanse edilerek suçlanmaları sonucu kapatılmıştı.

Kanada Müslümanlar Birliği’ne bağlı olarak ülkenin 13 şehrinde 22 cami ve toplum merkezi ile 30 okul hizmet veriyor.

Bilgiler Doğru, Belgeler Sahte

Kamuoyuna yansıyan söz konusu belgeleri Kanada Federal Polisi incelemeye aldı. Bilgilerin ve şahısların gerçek, ama belgelerin sahte olması herkesi şaşırttı.

Belgelerin sahte olduğu kanaatinin yaygın olmasına rağmen, Kanada Müslümanlar Birliği belgelerdeki bilgilerin endişe edici olduğunu açıkladı. İlgili bilgilere sadece ilgili devlet dairelerinin sahip olabileceğini, bu bilgilerin başkasının eline geçebilmiş olmasının da başlı başına bir skandal olduğunu ifade eden Kanada Müslümanlar Birliği, sahte belgelerle, kurumun terörle iltisaklı gösterilmesinin İslam düşmanlığının geldiği son noktayı gösterdiğini bildirdi. Kanada Müslümanlar Birliği bağımsız bir araştırma komisyonu istedi.

İşe ABD de Karıştı

Belgelerden birisinde ise Amerikan federal polisi FBI’den gelen bir istek bulunuyor. Bu isteğe göre Kanadalı yetkililerden, operasyonunun yeni bir şekil alabilmesi için yıl sonuna kadar belgelerin hazırlanıp gönderilmesi isteniyor. Bu belgenin de sahte olduğu, ancak ilgili FBI ajanının gerçek olduğu bildiriliyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş