Dünya

Hasene’den Nijer’de Sağlık Meslek Lisesi

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Kadınlar Gençlik Teşkilatı’nın yürüttüğü İlme Araç Ol projesi ile desteklenen sağlık meslek lisesinde bu sene eğitim verilecek.
17 Aralık 2022
@Camia Haber

Hasene Derneği 2014 yılında Nijer devleti tarafından Hasene’ye bağışlanan 10 bin metrekarelik bir arsa üzerine bir külliye inşa etti. Başkent Niamey’de tahsis edilen arsa üzerine inşa edilen külliyede camii, 250 öğrencinin eğitim gördüğü 6 sınıflık ilkokul, 156 yetimin barındığı bir yetimhane ve ona ait bir yemekhane, ortaokul ve sağlık ocağı bulunuyor. Külliyeye ihtiyaca binaen okul ve hizmet alanları eklenmeye devam ediyor. Bunun en son örneği olarak sağlık meslek lisesi inşa edildi.

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Kadınlar Gençlik Teşkilatı’nın yürüttüğü İlme Araç Ol projesi ile desteklenen sağlık meslek lisesinde bu sene eğitim verilecek. Külliyede ayrıca Hasene büroları ve bir de misafirhane bulunuyor. Ayrıca IGMG Çocuk Kulübü ile birlikte Minik Eller kampanyası kapsamında yetimler için çocuk oyun parkı inşa edildi. Sağlık meslek lisesini bitiren öğrenciler doktorların yanında yardımcı olarak çalışabilecek. Nijer Sağlık Bakanlığı ve Eğitim Bakanlığı’nın onayı ve ülkede geçerli müfredat dikkate alınarak eğitim verilecek.

Hasene Niamey külliyesi sağlık meslek lisesinin açılışına Hasene başkanı Mesud Gülbahar, TC Niamey Büyekelçisi Özgür Çınar, Nijer devleti eğitim ve sağlık bakanlığı yetkilieri, TİKA ve Maarif Vakfı yetkileri, IGMG Kadınlar Gençlik Teşkilatı Başkanı Zehra Karataş katıldı. Hasene Başkanı Mesud Gülbahar açılışta yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:

“Tarihte nice küçük adımlar büyük değişimlere vesile olmuştur. Burada açılışını yaptığımız sağlık meslek lisemiz de bu amaca hizmet edecektir. Hasene insani yardım derneği olarak insanî yardımların yanı sıra, kalıcı ve kalkındırıcı projelere daha fazla önem veriyoruz. Kalkınma ilim ve irfanla olur. Bu proje ile; geleceği inşa edecek gençlerimizin eğitimli ve birikimli olarak hayata atılmalarını sağlamak amaçlanmıştır.

Külliyemiz her biri farklı farklı bağışçılarımızın destekleri ile hayat buldu ve ülke insanın hayatına dokunuyor. Bu bağışı yapan insanlarımızın tek bir gayesi var; o da farklı ülkedeki kardeşlerine destek olmak. Bu yapılara sahip çıkmak hepimizin görevi; devlet yetkililerinin, stkların, halkımızın ve burada eğitim görecek öğrencilerimizin görevidir.

Külliyede hayat bulan her bir çalışmaya destek veren bağışçılarımıza, gönüllü ve gözlemcilerimize teşekkür ediyorum. İlme Araç Ol sloganı ile bu çalışmanın hayat bulmasında destek veren IGMG Kadınlar Gençlik Teşkilatı’na ve her bir üyesine teşekkür ediyorum.”

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş