Gençlik

“Engelliler Toplumda Ayrımcılığa Maruz Kalmamalı”

İslam Toplumu Millî Görüş Kuzey Hollanda Kadınlar Gençlik Teşkilatı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında engelli bireylere karşı olan sorumluluklara dikkat çekmek üzere engellileri evlerinde ziyaret etti.
Ahsen Yurt
18 Aralık 2022
“Engelliler Toplumda Ayrımcılığa Maruz Kalmamalı” @camiahaber

Kuzey Hollanda’nın Amsterdam, Zaandam, Utrecht, Soest, Heemskerk ve Hoogezand şehirlerindeki Müslüman gençler 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde bir araya gelerek engellilerin haklarını ön plana çıkarıp, hayatlarını kolaylıkla sürdürebilmeleri için gerekli olan yardım hizmetlerinin önemine vurgu yaptı.

Toplum | 1 Aralık 2021 “Engelliler Cami Ve Cemaate Hasret” 1 Aralık 2021

Kadınlar Gençlik Teşkilatı (KGT) mensubu olan gençler bulundukları şehirlerde ve semtlerdeki engellileri evlerinde ve kaldıkları kurumlarda ziyaret ederek, dayanışma örneği sergiledi. Gençler, 3 Aralık’ı özellikle engellilerle çalışan gönüllülerin, kurum çalışanlarının ve evlerinde engelli bireylerin bakımını üstlenenlerin fedakarlıklarına dikkat çekti ve aksiyonda yardımcı olan herkese teşekkür etti.

Bu tür aksiyonların farkındalığı artırdığını belirten gençler, engelliler için yapılan etkinliklerin yılın sadece bir günüyle sınırlandırılmaması gerektiğini ifade etti.

Yerel dilde de tanıtma çalışmaları yapan gençler, afişlerle birlikte çekilen fotoğrafları da sosyal medyada yayınlandı. Ayrıca gün boyunca günün anlam ve önemine dair paylaşımlar yapıldı. Aksiyon kapsamında engelli bireylerle gerçekleştirilen faaliyetlerden kareler paylaşılan etkinlikte, toplumda ayrımcılığa yer olmadığı ve her bireyin eşit haklara sahip olması gerektiği mesajı verildi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş